Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира в Бризбън след

...
Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира в Бризбън след
Коментари Харесай

Григор Димитров пред Sportal.bg: Не искам да бъда негативен, играя по-добре от предишните месеци

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на шампионата в Бризбън след загуба от Кей Нишикори с 5:7, 5:7. Така японецът взе реванш за загубата от българина на финала през 2017 година

" Той игра добре и изцяло заслужи успеха. Повече убеденост има, изигра доста повече мачове в края на предходната година и то на високо равнище ", показа Григор пред Sportal.bg след дуела. - Със сигурност има неща, които мога да подобря. Според мен съм на прав път. Не желая да бъда отрицателен, тъй като нещата, които желаех да опитам тези три мача до някаква степен се получаваха, което ми дава малко повече убеденост за Мелбърн. Там е 3 от 5 сета, което на мен ми харесва. Физически съм квалифициран за това. "

" В някои основни моменти сервисът ми не влизаше, някои от ретурите не се получиха във значими моменти. Това са елементи, които оказват въздействие. Бях квалифициран, знаех, че играя добре. Мачът можеше да се развие по друг метод. Имаше 2-3 момента при започване на първия сет, след това във втория. Някои топки излезнаха малко в навън, някои не минаха мрежата, само че това е резултатът през днешния ден ", добави 27-годишният българин.  Григор - Нишикори @@@
Димитров знае, че има напредък спрямо предходната година: " Много по-добре играя от предходните месеци. Аз го чувствам. Като цяло върша по-добре нещата на корта. С всеки минал мач ще имам по-голяма убеденост.

Няма място за суматоха. Знаем по какъв начин желаеме да играя. Има способи играта ми да стане още по-агресивна и по-ефективна. Това ще се стремя да направя тази година. Искам да съм по-агресивен. Защо би трябвало от време на време да влизам в непотребни разигравания? Но гледаме малко по малко. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Бризбън, Австралия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР