Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира от серията Мастърс

...
Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на турнира от серията Мастърс
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна от Ченду след зрелище с два тайбрека

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на шампионата от серията Мастърс 250 в Чанду, Китай. В оспорван мач против представителя на Казахстан Александър Бублик, българинът загуби със 7:5, 6:7(9), 6:7(3).

Срещата продължи 2 часа и половина, а Димитров и противникът му демонстрираха отличен тенис. Българинът не съумя да осъществя два мачбола.

Срещата беше първа сред Димитров и Бублик, който е номер 71 в ранглистата. Той ще играе за повторно на полуфинал през 2019 година

Димитров стартира мача с пробив за 2:0, само че не съумя да задържи преимуществото си и роденият в Русия представител на Казахстан също взе подаване на българина. В 12-ия гейм Григор обаче сподели по-здрави нерви и проби още веднъж, с което поведе в сетовете - 7:5.

Втората част от мача мина без изненади. Стабилната игра и на двамата тенисисти си личеше от началото и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него Бублик поведе с 3:1, само че по-късно позволи две неточности. Последваха извънредно оспорвани и напрегнати моменти на корта, а в последна сметка противникът на Димитров изравни след 11:9.

В третия сет 22-годишният Бублик стартира с пробив за 2:0. Григор обаче изравни с пробив в седмия гейм, с което се стигна до тайбрек. В него представителят на Казахстан поведе бързо с 5:0. Въпреки опитите на Димитров, противникът му направи разумното и го в профил от шампионата.

Следващото предизвикателство пред българина е мощният шампионат в Пекин, който стартира на 30 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР