Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън след поражение

...
Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън след поражение
Коментари Харесай

Няма полуфинал: Григор преклони глава пред Едмънд

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън след проваляне в четири сета от британеца Кайл Едмънд след 4:6, 6:3, 3:6, 4:6.

След огромната си победа над Ник Кириос, Григор бе считан за голям любимец против Едмънд, само че в този дуел британецът бе по-добрият тенисист на " Род Лейвър Арена " и справедливо доближи до своята първа победа над състезател от топ 10 и триумф в първия си четвъртфинал от Големия шлем.

За страдание Григор не съумя да показва играта, която му донесе триумфа над Кириос, сервисът още веднъж бе доста неуверен, за което свидетелстват единствено 7 аса и 7 двойни неточности. Грешките от дъното на корта също бяха много и в нито един миг Димитров не изглеждаше задоволително удобно на корта. На собствен ред Едмънд играеше без изключително напрежение и показва в най-пълна степен голямото израстване в играта си. Мощните форхенди летяха отвред и донесоха 46 уинъра, въпреки и непредизвиканите неточности да не бяха малко. Все отново с достигането си до четвъртфинал българинът отбрани сериозна част от извоюваните през предходната година точки и след шампионата най-вероятно ще остане под №3 в света като може да бъде преместен само от Марин Чилич. За Григор следва къса отмора, след което ще се прибере в България за присъединяване в DIEMA XTRA Sofia Open. Едмънд пък чака своя противник на полуфиналите, който ще бъде избран от дуела сред Рафаел Надал и Чилич.

Втората ракета на Англия започва мача по-добре от своя противник и реализира пробив още в първия гейм. Той бе върнат, само че Едмънд реализира нов за 5:4, което бе задоволително за триумфа в сета.

В тези моменти форхендът му бе разрушителен за Григор, който мъчно печелеше продължителните разигравания. Това въпреки всичко се промени във втората част, в която грешките на Едмънд зачестиха, а Григор реализира ранен пробив. Макар че в следствие трябваше да отразява четири брейкбола, българинът завоюва сета.

Гришо имаше опция за пробив и в първия гейм на третия сет, само че не се получи. В следствие двамата печелеха елементарно сервис геймовете си до съдбовния осми гейм, в който Едмънд доближи до третия си брейк в мача и поведе с 2:1.

Вдъхновен от протичащото се, британецът стартира солидно и в четвъртия сет, в който реализира пробив за 3:2. С отличен слайс бекхенд, който бе главно оръжие в целия мач, Димитров въпреки всичко реализира рибрейк, а по-късно поведе и с 4:3. Само че още веднъж в края на сета нервите на българина не устояха, Едмънд проби за 5:4, след което на собствен сервис осъществя първия си мачбол. /gong.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР