Григор Димитров отново разказа за битката си с коронавируса и

...
Григор Димитров отново разказа за битката си с коронавируса и
Коментари Харесай

Коронавирусът, отговорността и простите неща - една изповед на Григор Димитров

Григор Димитров още веднъж описа за борбата си с ковид и по какъв начин всичко това се е отразило на метода му на живот. " Представете си в каква позиция са хората, които са имали контакт с мен. Дете, семейство, което не може да си разреши нищо. Какво правиш тогава? Не мога да нося тежестта на тази отговорност до края на живота ми. Трябваше да известя хората, с цел да вземат незабавно верните защитни ограничения. Честно казано, в случай че бях научил, че съм станал причина да се случи на някого нещо такова, евентуално щях персонално да оказа помощ на този човек. Да ние сме спортисти, да, състезаваме се на най-високо равнище, само че сме като всички други ", споделя хасковлията в изявление за Tennis Majors, фрагмент от който бе оповестен от медията в Twitter.

" Picture people in a position that have had a contact with me. A kid, a family that cannot afford anything. What do you do? I cannot have that kind of responsibility hanging over my head for the rest of my life. " @GrigorDimitrov speaks pic.twitter.com/uO3p9ljrnG
— Tennis Majors (@Tennis_Majors) August 8, 2020 Следва отпратка към друго изявление, в което Григор приказва за това по какъв начин тъкмо е минало болестта при него. " Изкарах тежко вируса. Останах си вкъщи за към месец. Не можех да вдишвам добре. Не се усещах добре. Чувствах се изтощен, всички признаци. Нямах чувство за усет и подушване - всичко, за което можете да си помислите, не беше занимателно ", споделя 29-годишният тенисист.

Разговорът продължава с признанието на Димитров, че е подготвен да помогне с опита си в проучването и битката със болестта. " Ако мога да съм потребен с информация за вируса, аз съм отворен за това, нямам какво да укривам. Винаги съм бил доста прям и открит човек ", споделя най-силният ни тенисист.

 Григор и играчите от Топ 20 бойкотират US Open?
" Едно от най-ценните неща, които в действителност научих, беше, че в моменти като този в действителност търсиш хората, които те поддържат жив. Тези, на които се уповаваш. Всъщност съм признателен, че имах това време, в което бях самичък. Не беше елементарно. Никой не желае да остане 3 седмици самичък, нали?

Винаги съм бил доста признателен човек. Но напоследък станах подобен в още по-голяма степен. Благодарен съм за всеки ден, в който излизам и се любувам на простите неща. Никога не съм оценявал простите неща в живота си по този начин, както в този момент.

 Григор Димитров ще е 14-и подложен в US Open, в случай че играе
Освен това, като състезател, състезаващ се на най-високо равнище, през целия си живот върша всичко допустимо да подкрепям тялото си в най-хубавата форма. Мисля, че през последните дни имам страховит напредък ", продължава първата ракета на България.

" Имах няколко дни, в които не се усещах прекомерно добре. Енергията ми не беше на естественото равнище. Трябваше да понижа леко темпото в тренировките. Но това е развой. Нещата не се случват от през днешния ден за на следващия ден, не разгадавам на чудеса. Искам просто да върша всичко по верния метод ", приключва Димитров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР