Григор Димитров отново е част от челната десетка на световната

...
Григор Димитров отново е част от челната десетка на световната
Коментари Харесай

Григор Димитров отново е в топ 10, Федерер излезе трети

Григор Димитров още веднъж е част от челната десетка на международната класация. Той напредна с една позиция класацията на АТП и към този момент е десети с 3160 точки.

Със същия актив 11-ото място заема германецът Александър Зверев.

За последно Димитров беше в топ 10 на 23 февруари 2015 година След това се получи спад в резултатите му, който го води до 40-ото място.

Успешният старт на сегашния сезон, извоюваните две трофеи и полуфиналът в Australian Open му помогнаха да се завърне наоколо до най-хубавите. На " Уимбълдън " Димитров стигна осминафиналите, само че загуби в три сета от бъдещия първенец Роджър Федерер.

Рекордът на българина в международната класация е осмото място от 4 август 2014 година

Фотогалерия: Историческата купа на Федерер на "Уимбълдън " >

Федерер, който завоюва историческа осма купа от " Уимбълдън " и общо 19-а от Големия шлем, се изкачи с две места и към този момент е трети. Във финала той победи в три сета Марин Чилич и завърши конкуренцията без изгубен сет.

Начело остава Анди Мъри, следван от Рафаел Надал.

Чехкинята Каролина Плишкова стъпи на върха в ранглистата на WTA. В тройката са още Симона Халеп и досегашната лидерка Анжелик Кербер.

Шампионката от " Уимбълдън " Гарбине Мугуруса направи огромен скок от 10 места и към този момент е пета. Цветана Пиронкова скочи с осем позиции и е 123-а.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (474)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР