Григор Димитров откри сезона на трева с впечатляващ обрат. Българинът

...
Григор Димитров откри сезона на трева с впечатляващ обрат. Българинът
Коментари Харесай

Григор Димитров започна на трева с обрат срещу британец №1


Григор Димитров откри сезона на трева с впечатляващ поврат. Българинът стигна до 6:7(2), 6:1, 6:4 против най-хубавия британец Камерън Нори на старта в Куинс Клъб. Това бе и първата му победа против противника, който е под №11 в света и игра на край в последното издание на шампионата.

На осминафиналите Димитров ще се изправи против спечелилия от мача сред Ботик Ван Де Зандсхулп и квалификанта Пол Джъб. Това е една от най-успешните съревнования за Гришо, който завоюва купата през 2014 година, а в други два случая стигна до полуфиналите.

Две грешки на българина в тайбрека на равностойния първи сет наклониха везните в интерес на Нори. Гришо обаче имаше смазващо предимство във втората част и даде единствено гейм на британеца. В третата направи съдбоносен пробив за 3:2 и не изпусна самодейността до края.

Димитров ще играе и на двойки в Куинс във вторник в тандем с Даниел Еванс против американското дуо Тейлър Фриц и Томи Пол. Тъй като не бе взел участие в шампионата от 2019 година, той добави 45 точки за международната класация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР