Григор Димитров откри безапелационно тазгодишното си участие на Откритото първенство

...
Григор Димитров откри безапелационно тазгодишното си участие на Откритото първенство
Коментари Харесай

Следващият опонент на Григор в Париж: Бивш №12, завръщащ се след дълго отсъствие

Григор Димитров откри безапелационно тазгодишното си присъединяване на Откритото състезание на Франция, постигайки повече от безапелационен триумф над Маркос Гирон в поредни сетове. Родният ни представител бе същински владетел на корта и не остави безусловно никакви шансове на противника си, отпускайки му едвам три гейма в хода на целия дуел, като по този метод си подсигурява място във втория стадий на конкуренцията, където го чака конфликт с Борна Чорич.

Това стана факт, откакто през днешния ден хърватинът пречупи съпротивата на международния №88 Карлос Табернер след поврат в четирисетов дуел, траял 3 часа и 13 минути и приключил с краен резултат 3:6 6:2 6:3 6:1. Срещата започва нерешително за Чорич, който инкасира пробив още във второто си подаване, само че с придвижване на времето откри своя темп и бе праволинеен в идващите три сета, с цел да доближи до крайната победа.

Хърватинът получи контузия в дясното рамо през предишния сезон, която го извади от съревнование за повече от една година, през която той загуби солидна част от актива си за международната класация и заради тази причина сега заема 275-ата позиция, което е и най-ниското му класиране от 2014 година насам. Той направи своето завръщане при започване на месец март, само че от този момент е записал единствено две победи в общо 8 изиграни срещи.

Въпреки резултатите си през този сезон Чорич е един от най-талантливите играчи в Тура, като може да се похвали с постигане до №12 в класацията на АТР в края на 2018-а, както и със завоюването на 2 АТР трофея, единият от които на алените кортове в Маракеш.

До този миг двамата не са се срещали в формален дуел нито един път, защото при последния и единствен път, когато жребият на US Open 2019 ги опълчва един против различен, Чорич се отхвърля от мача още преди неговото начало.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР