Григор Димитров от днес е №9 в света. Българинът загуби

...
Григор Димитров от днес е №9 в света. Българинът загуби
Коментари Харесай

Григор Димитров официално е №9 в света

Григор Димитров от през днешния ден е №9 в света. Българинът загуби една позиция в ранглистата на ATP, откакто не можа да отбрани полуфинала, доближат през предходната година в Пекин. Хасковлията сега има 3,620 точки и беше изпреварен от финалиста на " Уимбълдън " 2018 Кевин Андерсън (Южна Африка).

 Световна тенис класация мъже
Световна тенис класация мъже

Вижте класирането на най-хубавите

Рокадата Димитров - Андерсън е единствената смяна в Топ 10. Начело продължава да е испанецът Рафаел Надал с 8,260 точки. Той загуби 500 пункта през тази седмица, тъй като не взе участие в Пекин, където завоюва през предходната година. Надал няма да взе участие и на почналия през вчерашния ден " Мастърс " 1000 в Шанхай. Втори е Роджър Федерер с 6,900 точки. Той ще защитав 1,000 пункта в Шанхай. Трети е Новак Джокович с 6,445. Сърбинът се чака да измести Федерер, тъй като предходната година не игра по това време.

Най-голям напредък направи грузинецът Николоз Басилашвили. Той се изкачи с 11 позиции и е на рекордното за него 23-то място. Руснакът Даниил Медведев е към този момент 22-ри след триумфа си на ATP 500 в Токио.

 Николоз Басилашвили завоюва ATP 500 в Пекин
Николоз Басилашвили завоюва ATP 500 в Пекин

Грузинецът победи на финала Хуан Мартин дел Потро

Ракета №2 на България е Димитър Кузманов, който е под №275. Трети е Александър Лазов - №406.

През тази седмица Димитров ще загуби 180 точки, тъй като пропуща шампионата в Шанхай. През предходната седмица хасковлията се отдръпна, оправдавйки се с травма в глезена.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР