Григор Димитров остана на крачка от най-значимия обрат в Големия

...
Григор Димитров остана на крачка от най-значимия обрат в Големия
Коментари Харесай

Григор Димитров докосна най-големия обрат в кариерата си, но напуска Мелбърн

Григор Димитров остана на крачка от най-значимия поврат в Големия шлем в кариерата си, само че отпадна от Australian Open.

Българският тенисист отстъпи с 4:6, 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3), 6:7 (4) против Томи Пол след зрелищен дуел, траял към 4.30 часа.

Мачът му с осемдесетия в света беше извънредно тежък. Димитров постави големи старания и беше покрай задачата, като сервираше за успеха в петия сет, само че позволи поврат от 30:0.

Следващият противник на Пол ще е унгарецът Мартон Фучович, който е 67-и в света.

 Григор Димитров докосна най-големия поврат в кариерата си, само че напуща Мелбърн
© Reuters

Мачът стартира оспорвано, като двамата печелеха сервис-геймовете си. Димитров пръв стигна до благоприятни условия за пробив в шестия гейм, само че противникът му се отбрани. Пол нанесе основен удар в доста значим миг, като проби за 5:4, а по-късно взе първия сет.

Вторият сет се разви по съвсем същия метод, като разликата беше, че този път в деветия гейм Димитров се избави и не разреши да бъде продънен. Стигна се до тайбрек, в който българинът поведе с 4:0 точки след два минипробива.

Пол се подвигна и направи поврат, а Димитров не можа да отговори и загуби с 6:8.

Българинът стартира обещаващо третия сет, като реализира първия си пробив. Веднага по-късно обаче Пол отвърна и изравни. В седмия гейм Димитров още веднъж проби и този път го отбрани. Мачът продължи да бъде доста оспорван, само че 18-ият в схемата съумя да вземе сета след третия си пробив.

Българинът съумя да завоюва сета, макар че направи три двойни неточности в него. Димитров обаче осъществя два пъти повече уинъри от Пол и беше по-агресивният тенисист на корта.

 Григор Димитров докосна най-големия поврат в кариерата си, само че напуща Мелбърн
© Reuters

Четвъртият сет стартира с пробив за американеца, който се възползва от съмнения при началния удар на Димитров. Бившият №3 обаче доста бързо отговори и още в идващия гейм върна пробива, а по-късно го затвърди.

Последва надхитряне сред двамата, стигайки се до тъждество при 4:4, а деветият гейм се оказа един от най-важните. Пол три пъти стигаше до опция за пробив, само че Димитров сподели темперамент и с верните решения на корта съумя да вземе подаването си, повеждайки с 5:4.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР