Григор Димитров оредели агресивната си игра и атакуващата си нагласа

...
Григор Димитров оредели агресивната си игра и атакуващата си нагласа
Коментари Харесай

Григор Димитров: Агресивната игра и мисълта за атака бяха ключът към победата

Григор Димитров оредели нападателната си игра и атакуващата си настройка като основни за успеха против Доминик Тийм. Българският тенисист дебютира във финалите на АТП в Лондон с трагичен триумф с 6:3, 5:7, 7:5 след 140-минутна борба в зала " О2 сцена ".

Димитров изигра страховит първи сет, в който сервираше добре и не даде никакви шансове на противника. В началото на втория сет обаче първият сервис на българина спря да работи, Тийм стартира да намира правилния темп и дуелът се завърза крепко.

" Някой път просто губиш темп. Това е. Не мога единствено тъй като съм изгубил ритъма на сервиса си да спра да играя. Винаги би трябвало да намериш верния миг. Знаех, че даже да не се случи във втория сет, в третия ще се открие опция, която ще мога да употребява. Както и стана. Използвах момента и се получи. Агресивната игра постоянно се отплаща ", съобщи Димитров на конференцията след мача.

" Винаги съм се смятал за нападателен състезател, постоянно съм излизал на корта с тази настройка. Това е едно от най-важните неща - не самичък в този шампионат, а във всички мачове. Мисля, че когато се стигне до решителен сет, точно тази настройка за офанзива ти оказва помощ да спечелиш ", добави дебютантът в Лондон.

Българинът съобщи, че е бил нервозен през целия мач и изключително в края това си е проличало. Той водеше с 5:3 и сервираш за успеха при 5:4, позволи равнене, само че по-късно осъществя нов пробив и спечел играта на нерви.

" Много неща направиха мача сложен. Може би беше по-труден от психическа позиция, тъй като за пръв път играя на този корт и за пръв път вземам участие във финалите. Като игра всичко си беше обикновено. Знаех какво да чакам от Доминик ", изясни Димитров.

Той изрази страдание само за това, че не е съумял да употребява множеството обстановки, които са се разкрили пред него. " Не единствено да затворя мача, а и при точките за пробив, които имах. Можех да се оправя още по-добре. Но като за начало не е зле. С всеки минал ден се усещам все по-добре и съм сигурен, че по този начин ще бъде и отсега нататък ", сподели още Димитров.

Той показа, че когато е позволил пробив, сервирайки за мача, в главата му са нахлули спомените от последния му мач - дуела с Джон Иснър на мастърса в Париж. Тогава българинът водеше с 5:2 в решителния трети сет, само че изпусна задатъка си и загуби след тайбрек.

" Беше много сходна обстановка. Казах си: " Не, единствено не още веднъж. " Но против който и от играчите в този шампионат да се изправиш, знаеш, че ще бъде с напрежение до самия край. Мисля, че се оправих добре. Със сигурност има неща, които можеше да направя по-различно или по-добре, само че съм удовлетворен. "

" Никога не съм бил тук. Това е едно от тези нови прекарвания, които ще си припомням до края на живота ми. Винаги съм желал да бъда на това място, да съм измежду най-хубавите играчи. Успях да печеля и първия си мач, тъй че виждам единствено към позитивните неща ", приключи Димитров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (40)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР