Григор Димитров оказа слаба съпротива на Вавринка и отпадна на

...
Григор Димитров оказа слаба съпротива на Вавринка и отпадна на
Коментари Харесай

Григор Димитров оказа слаба съпротива на Вавринка и отпадна на старта на Ю Ес Оупън

Григор Димитров оказа слаба опозиция на Вавринка и отпадна на старта на Ю Ес Оупън
Григор Димитров претърпя тежка загуба от Стан Вавринка в три сета и завърши присъединяване си в Откритото състезание на Съединени американски щати още в първи кръг. Швейцарецът завоюва обособените елементи с 6-3, 6-2, 7-5 и във втори следващ шампионат от Големия шлем отстрани първата ни ракета, откакто стори същото и на Уимбълдън.

В първия сет Григор пропусна брейкбол още в стартовия гейм, а пред Вавринка се откри първа опция за пробив в осмия гейм, осъществя я и поведе с 5-3, след което не сбърка на сервиса си и затвори сета в своя изгода.

Следващата част не стартира по никакъв начин добре за българина, откакто Вавринка поведе с 4-0 с пробиви в първия и третия гейм. Григор съумя да спре серията на швейцареца, а в седмия гейм при резултат 1-5 още веднъж имаше проблеми на своя сервис, само че избави три сетбола и понижи на 2-5. Шампионът от 2016 година в идващия гейм поведе с 40-15, изпусна още три сетбола, само че в последна сметка взе подаването си и се приближи на сет от успеха.

В третата част Григор Димитров още веднъж сервира пръв и този път завоюва подаването си, освен това на нула, а в идващия гейм поведе с 40-0, само че пропиля и трите брейкбола. Първата ни ракета последователно подвигна равнището си и за разлика от предните сетове, бе изцяло равносилен на противника си. Той направи своя удар в осмия гейм и поведе с 5-3, само че Вавринка отговори с незабавен рибрейк, а Димитров подивя и счупи ракетата си.

При резултат 5-5 в 11-ия гейм Вавринка получи нови два шанса за пробив и оползотвори втория, с цел да се приближи на гейм до крайния триумф. След това 33-годишният швейцарец завоюва подаването си и постави завършек на разногласието. Резултатът в мачовете сред двамата към този момент е еднакъв - 4-4.

Във втори кръг Вавринка ще играе с спечелилия от мача сред американеца Колин Алтамирано или французина Юго Умбер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР