Григор Димитров очаквано стана носител на Спортен Икар за постижение

...
Григор Димитров очаквано стана носител на Спортен Икар за постижение
Коментари Харесай

Спортен Икар за Григор Димитров!

Григор Димитров предстоящо стана притежател на " Спортен Икар " за достижение на годината на Фондация " Български спорт ".

Най-добрият български тенисист е отличен за триумфа във финалния шампионат на АТП в Лондон и рекордното трето място в международната класация, както и за купите през годината в Бризбейн, София и Синсинати.

Церемонията по награждаването на спортистите за тази година ще се състои на 19 декември от 11.00 часа в Национална художествена изложба.

Традицията на Фондация " Български спорт " да връчва годишните награди " Спортен Икар " датира от 1992 година когато първи притежател на наградата стана двойният олимпийски първенец на кану от Игрите в Барселона Николай Бухалов. През идващите 25 години десетки български спортисти получиха неповторимите пластики на художника Христо Христов като израз на самопризнание за техните достижения.

 Министър Красен Кралев: Децата имат потребност от герои като Григор Димитров
Министър Красен Кралев: Децата имат потребност от герои като Григор Димитров

" Увеличаваме заплатите на топсъстезателите "

Ето за кого даде своите гласове журито на фондация " Български спорт " при установяване на носителите на влиятелните призове в обособените категории Спортен Икар за 2017 година:

Големият " Спортен Икар " за Постижение на годината се присъжда на:

- Григор Димитров - победител в шампионата на 8-те най-хубави на АТП в Лондон, стигнал до номер 3 в международната класация, победител в шампионатите в Бризбейн, Синсинати, достигнал полуфиналите на Аустрелиън оупън

Категория " Млад и надарен състезател ":

- Йоана Илиева (16 година, фехтовка) - притежател на Европейската купа на сабя за кадети, сребърен орден от Европейско състезание за кадети в Пловдив.

За Шампионско дългоденствие:

- Станимир Беломъжев (ски ориентиране) - международен първенец за мъже на междинна отдалеченост, бронзов орден от Европейско състезание, две победи в Световната купа за 2017 година.

За Отбор на годината:

- Национален тим по волейбол за дами до 23 години с треньор Тони Зетова - бронзов орден от Световното състезание в Словения.

Категория " Феърплей ":

- Мартин Живков (лека атлетика, Академик София) - дарил бронзовия си орден на 400 метра от републиканското състезание за юноши младша възраст на своя противник Любослав Еленков, декласиран за влизане в непознат кулоар. Според Живков, Еленков е бил по-добрият спортист освен на това съревнование, само че и през годината и в символ на самопризнание и почитание след награждаването му връчва своя орден.

Управителният съвет на Фондация " Български спорт " дефинира за носители на своите специфични награди следните отличили се спортисти през 2017 година:

Радослав Янков (сноуборд), Борис Йотов (гребане), Лиляна Георгиева (лека атлетика), Александра Начева (лека атлетика), Мария Йовкова (тенис на маса), Мирослава Минчева (спортна стрелба).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР