Григор Димитров не успя да спечели първа титла за годината

...
Григор Димитров не успя да спечели първа титла за годината
Коментари Харесай

Федерер отнесе Григор за 7-и път

Григор Димитров не съумя да завоюва първа купа за годината при дебютния си край. Българинът отстъпи с 2:6, 2:6 на новия №1 в света Роджър Федерер в борбата за купата в Ротердам (Холандия). Така родният ас остава без триумф в дуелите против Маестрото от Швейцария, който е спечелил и седемте им конфликта.

От самото начало на мача стана ясно, че Федерер ще търси бързи развръзки на точките, а Григор по този начин и не съумя да го вкара в дълги разигравания. Роджър още веднъж подвигна на крайници препълнените трибуни с невероятните си удари, изпълнени с въображение и класа. Интригата остана до 2:2 в първия сет, само че по-късно Федерер натисна от ретур и проби неуверения сервис на Григор.

Това явно потисна българина, който стана извънредно неустойчив в ударите си. Швейцарецът „ надуши кръв “ и доста бързо затвори първия сет, след което поведе с пробив във втория и пропусна късмет за 3:0. Въпреки обособени експлоадирания, в които Димитров успяваше да влезе в майсторски разигравания, като цяло от ракетата му валяха неточности. Той не вкара нито един ас за целия мач (срещу 3 за Федерер), само че позволи цели 3 двойни неточности. Непредизвиканите пък бяха 21 против 9 за Маестрото, до момента в който печелившите удари бяха разграничени по равно – 15 на 13 за швейцареца.

Ключът обаче беше невероятната успеваемост на новия водач в ранглистата. Роджър извънредно бързо вземаше геймовете при личен сервис и не позволи нито една точка за пробив. В същото време съумя да завоюва съвсем всички значими разигравания при подаване на българина, като го надиграваше и в точките, а двамата излизаха от рамката, с цел да импровизират. Превъзходството на Маестрото беше толкоз огромно, че коментаторите на английската телевизия се впуснаха в спекулации след къс разговор на Димитров със съдията на стола. Според тях реферът призовал българина да играе на 100 %.

След втория пробив за 4:1 във втория сет изходът беше превдварително решен. 36-годишният Федерер не остана и минута повече на корта от тези 55, които му бяха нужни да затвори мача.

Роджър подвигна трофея в Ротердам за трети път след 2005-а (когато надигра настоящия си треньор Иван Любичич) и 2012 (успех над Хуан Мартин дел Потро).

„ Каква седмица! Целта беше полуфинал, само че ето, че завоювах – съобщи Маестрото след втората си купа за годината и общо 97-а в кариерата му. – Не знам какъв брой още пъти ще мога да пристигам тук  по тази причина желая да се насладя на тази купа. Поздравявам Григор за положителната седмица, той е страховит гений и му поисквам всичко най-хубаво през новия сезон. “

Местната легенда Рихард Крайчек пък пожела на българина следващата година да се завърне в Ниската земя, с цел да завоюва трофея.

Канадката Южени Бушар, която преди време бе спрягана за следващото гадже на Григор, пък бързо смени желанията си. Блондинката, която неотдавна се снима в гола фотосесия на „ Спортс Илюстрейтид “, си пожела да види в своята роля не красавеца Димитров, а точно Федерер и огромния му противник Рафаел Надал…
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР