Григор Димитров не спира да изумява с изявите си в

...
Григор Димитров не спира да изумява с изявите си в
Коментари Харесай

С достигането до финала в Париж: Григор ще се завърне в топ 15 за пръв път от 5 години!

Григор Димитров не стопира да изумява с изявите си в заключителната част от сезона и непрекъснато прогресира в международната класация. Българинът е достигнал най-малко до 1/4-финалите на 5 от последните си 6 изиграни съревнования, като към този момент мина границата от 40 извоювани мача в хода на сезона и мнозина съпоставят формата му с тази от 2017-та година, когато доближи до номер три в класацията на ATP.

Българинът започва сезона на 28-ото място в международното нареждане, само че непрестранно натрупа точки към актива си и от на следващия ден ще бъде най-малко под номер 14 в света, тъй като към този момент си обезпечи 600 точки класирането си за финала на Мастърса в Париж.

Това значи, че Григор сигурно ще бъде подложен измежду първите 16 на Аустрелиън Оупън, което е от голяма значимост, защото по този начин ще избегне срещи с по-високоранкирани играчи от него през първата седмица на шампионата.

Димитров беше под номер 17 при започване на актуалната седмица, само че към този момент е ясно, че ще изпревари Бен Шелтън, Франсис Тиафо и Карен Хачанов, а в случай че през днешния ден надиграе Новак Джокович и завоюва трофея, то ще се приближи на единствено една позоция от завръщане в топ 10.

Любопитното е, че Григор Димитров не е бил измежду първите 15 в света от края на 2018-та година насам, а към този момент наподобява мъчно да бъде преместен оттова, тъй като бъгаринът има 2570 точки в ранглистата " онлайн ", до момента в който Карен Хачанов разполага със 125 точки по-малко от него, а точно руснакът е най-близкят преследвач на родния ни представител.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР