Григор Димитров не се е отказал от мечтата си да

...
Григор Димитров не се е отказал от мечтата си да
Коментари Харесай

Димитров: Искам хората да ме помнят като шампион от Големия шлем

Григор Димитров не се е отказал от фантазията си да завоюва най-малко една купа от Големия шлем по тенис. 28-годишният хасковлия показа това в изявление за американското начин на живот сп. " Джио ", което предложения българина да взе участие в специфична фотосесия с други звезди на международния тенис.

" Определено желая да съм оставил някаква диря в спорта. Не от позиция на рекордите… това не е било моя цел. Едно от основните неща за мен е хората да видят, че спортистите са хора като всички останали. Просто сме положителни в това, което вършим, само че всички ние също би трябвало да се оправяме с проблемите си отвън корта. Имам своите демони, упования... Със сигурност бих желал да бъда запомнен с положителни резултати и като първенец от шампионат в Големия шлем ", съобщи Григор.

Запитан какво най-вече обича в тениса, българинът разкрива: " Състезанието. Обичам всекидневното предизвикателство, което спортът предлага, и пречките, които би трябвало да се преодоляват. Също по този начин, гледайки себе си, откривате в кои борби желаете да успехите и кои борби би трябвало да пропуснете. За мен тенисът е един от най-комплексните спортове. "

На въпрос с кои тенисисти от предишното - без значение дали мъже или дами, би желал да играе, в случай че имаше тази опция, Димитров също не се колебае: " Срещу Бьорн Борг и Джон Макенроу! Двамата са цялостни противоположности, само че има толкоз доста да изучавам от тях. Всеки има напълно друга игра. Всеки път, когато са играли един против различен, постоянно можете да видите разликите, само че можете и да научите доста. Бих играл и с Щефи Граф поради метода, по който тя прави всичко на корта. Този слайс, който може да те откаже, придвижването по корта и този удар от форхенд... "

Помолен да проучва мощните страни в личната си игра, Димитров е по-обран: " Честно казано, не знам кои са оръжията ми на корта. Бих желал да кажа, че това са някои удари, само че мисля, че главното е по какъв начин използваш тялото си - придвижването и ловкостта. Да преследваш разнообразни топки, да вземаш верните решения. Тялото ми е най-голямото ми преимущество, тъй като когато излезеш на корта, макар че тенисът е доста ментален спорт, би трябвало да използваш физическото си положение. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР