Григор Димитров не говори често за себе си. А когато

...
Григор Димитров не говори често за себе си. А когато
Коментари Харесай

Наша чаровна журналистка успя да накара Григор Димитров да говори за себе си

Григор Димитров не приказва постоянно за себе си. А когато го прави, още по-рядко е на български и пред публицисти от родината си. За това пък Десислава Стоянова от " Преди обед " съумя да предразположи най-хубавия български тенисист и първенец от финалния шампионат на ATP през 2017 година да опише за предишното, сегашното и бъдещето. И забавните детайлности не закъсняха!

" Ставахме рано с татко ми да упражняваме в една зала с изпочупени прозорци при -6 или -7 градуса. Трябваше да играя с ръкавици. Никога не съм си мислел, че няма да съумея и може би това е един от най-големите ми плюсове ", безапелационен е Димитров. 

Именно тази непримиримост го води към върховете и го съпровожда по пътя му от кортовете в родния град Хасково към извънредно модерната база в Монте Карло, в която той се готви за новия сезон. След като 2018 година не бе най-успешната в кариерата на българина, започвайки като трети в света и завършвайки на 19-а позиция в ранглистата при мъжете, той вижда и позитиви.

" Годината не беше добра в тениса, само че не би трябвало да се обезверявам. Напротив! Тенисът не е всичко, може би се усещам по-добър като човек. Може да се представям по-слабо в тениса, само че съм по-добър като човек. За мен това е дребна победа ". А една от най-големите му мотивации да се върне към мощните си дни са всички българи, които го поддържат по трибуните с трикольор в ръце.

" На всеки един шампионат всеки споделя: " Не сме виждали толкоз български флагове! ". Оценявам го това, горделив съм да съм българин в България ", усмихва се Григор.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР