Григор Димитров най-после демонстрира добра игра и преодоля втория кръг

...
Григор Димитров най-после демонстрира добра игра и преодоля втория кръг
Коментари Харесай

Гришо най-после показа добра игра

Григор Димитров най-сетне показва добра игра и преодоля втория кръг на тенис шампионата от серията " Мастърс " в Париж, който е с награден фонд 4,872 милиона евро.

Поставеният под №9 в главната скица българин отстрани испанеца Роберто Баутиста Агут с 2:0 сета - 7:6(10), 6:4. Това бе четвърти дуел сред двамата тенисисти, като Гришо води към този момент с 3:1 победи над 30-годишния си противник, който е 25-и в класацията на АТP.

За първи път от много време насам Димитров сподели и здрава душeвност, макар че на няколко пъти Агут бе покрай обрати. В решителния тайбрек на първия хасковлията поведе с 6:3, само че пропиля и 3-те си сетбола. Впоследствие изпусна още една точка за затваряне на частта, само че това не го пречупи и в последна сметка Григор взе сета след 12:10.

Във втората част нашият тенисист направи два бързи пробива и поведе с 4:1. Последва обаче активизиране на Агут, който докара нещата до 4:4. След това първата ракета на България завоюва още един пробив и взе сервирането си за крайното 6:4.

В идващия кръг Григор Димитров ще се изправи против №5 в главната скица Марин Чилич. В момента хърватинът е 7-ми в международната класация на АТР.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР