Григор Димитров научи името на първия си съперник за 2021

...
Григор Димитров научи името на първия си съперник за 2021
Коментари Харесай

Австралиец е първият съперник на Григор Димитров за 2021 г.

Григор Димитров научи името на първия си противник за 2021 година Става дума за австралиеца Андрю Харис, който преодоля първия кръг на " Мъри Ривър Оупън " - конкуренцията в Мелбърн, която е генерална подготовка преди Откритото състезание на Австралия (8-21 февруари).

Харис е номер 232 в международната класация и взе участие в конкуренцията по покана на уредниците. Той съумя да реализира сложна победа с 5:7, 6:4, 7:5 над японеца Таро Даниел в първия кръг.

Снимка: Getty Images

26-годишният Харис не може да се похвали с огромни триумфи на корта. Най-доброто му класиране в международната класация е 159-то място от ноември 2019 година В началото на 2020 година той преодоля квалификациите и взе участие в главната скица на Откритото състезание на Австралия, само че отпадна безславно от Матео Беретини.

Снимка: Getty Images

В момента в Австралия текат няколко шампионата, които ще оказват помощ на тенисистите да са в оптимална форма за първата конкуренция от Големия шлем. Повечето от участниците в Мелбърн бяха подложени на строга карантина поради случаи на инфектирани в специфичните самолети, с които дойдоха на южния континент. Те не можеха да излизат от стаите си и да упражняват.

Григор Димитров бе измежду щастливците, които имаха достъп до подготвителните кортове.

Мачът на българина с Харис е част от утрешната стратегия на шампионата. Той е 5-ти на корта във вечерната сесия, което значи, че ще стартира не преди 6:30 ч. сутринта на 3 февруари българско време.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР