Григор Димитров напусна Мастърс надпреварата в Маями. Първата ни ракета

...
Григор Димитров напусна Мастърс надпреварата в Маями. Първата ни ракета
Коментари Харесай

Григор имаше своите шансове във втория сет, но не се възползва и отпадна от Синер в Маями

Григор Димитров напусна Мастърс конкуренцията в Маями. Първата ни ракета отстъпи с 3:6 4:6 на Яник Синер, като основна роля изигра неубедителното сервиране на най-хубавия български тенисист. Припомняме ви, че Григор осъществя цели 23 аса в откриващия си мач от конкуренцията, до момента в който през днешния ден се регистрира единствено с един и позволи цели шест двойни неточности, които постоянно идваха в прекомерно основни моменти. По този метод десетият подложен си обезпечи място на осминафиналите, където го чака конфликт с Андрей Рубльов, а за Димитров следва къса отмора, след която ще се завърне за началото на клей сезона и в частност конкуренцията в Монте Карло чието начало ще бъде обещано на 9-ти април.

Григор откри мача със сервис и завоюва няколко бързо точки благодарение на началния си удар, което му разреши пръв да поведе в резултата. Младокът обаче също нямаше съмнения при дебютната си поява на сервис линията и върна напрежението от другата страна на мрежата. Нашият съотечественик се опитваше да играе оптимално нападателно, само че допускаше голям брой грешки и изигра призрачен пети гейм, където позволи две двойни и също толкоз непредизвикани неточности, с цел да бъде продънен. Впоследствие Гришо дръпна с 0:30, само че последваха няколко мълниеносни офанзиви на Синер и оттова насетне любимецът нямаше проблеми да поддържа задатъка си и затвори сета в своя изгода.

Втората част стартира доста по-позитивно за родния и представител, който извлече няколко грешки от ракетата на международния номер 11 и осъществя брейк на нула. Синер обаче незабавно се снабди с три шанса да върне пробива, но Григор показва здрави нерви и се измъкна от сложната обстановка. За страдание, то натискът върху българина се усилваше с всяка минала минута и паритетът бе възобновен при 2:2. Последва мигновена реакция от страна на някогашния номер три, който си обезпечи нов брейкбол с елегантен бекхенд по правата и скоро още веднъж беше напред в резултата. Отново обаче по-нискоранкираният тенисист не можа да развие своето преимущество и сдаде подаването си с двойна неточност, а оттова насетне завоюва единствено още един гейм и закономерно отпадна от шампионата.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР