Григор Димитров направи огромен скок в световната ранглиста и от

...
Григор Димитров направи огромен скок в световната ранглиста и от
Коментари Харесай

Димитров се завърна в топ 30 на световната ранглиста

Григор Димитров направи голям скок в международната класация и от през днешния ден заема 25-та позиция в класацията. Българският тенисист се показа ужасно на Откритото състезание на Съединени американски щати и доближи полуфиналите, побеждавайки Роджър Федерер по пътя си, като това му донесе скок от 53 места в ранглистата. След като се бе смъкнал до най-ниската си позиция от седем години насам, в този момент Димитров има актив от 1432 точки и още веднъж е в топ 30 на света. Григор се изкачва и до 25-та позиция в конкуренцията за Лондон, където се гледат извоюваните точки от началото на годината, като той изостава с 900 точки от осмия Кей Нишикори.

Финалистът на Ю Ес Оупън Данийл Медведев записва ново рекордно класиране в кариерата си и към този момент е номер 4 в света, измествайки от тази позиция Доминик Тийм. Другият тенисист със сериозен прогрес е полуфиналистът от Ню Йорк Матео Беретини, който също бележи връх в кариерата си – 13-та позиция. На върха в ранглистата няма разбърквания, като лидер е Новак Джокович пред Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Надал обаче има сериозна преднина на върха в конкуренцията за Лондон, която демонстрира кой е любимец за номер 1 в света в края на годината. Испанецът към този момент има 9225 извоювани точки от началото на годината, съвсем две хиляди повече от Джокович (7265). Федерер и Медведев също си осигуриха място във Финалите на АТР, а топ 8 се добавя от Доминик Тийм, Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут и Кей Нишикори. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР