Григор Димитров напълно заслужено има репутацията на един от най-техничните

...
Григор Димитров напълно заслужено има репутацията на един от най-техничните
Коментари Харесай

Димитров: Любимият ми удар бе избран за“Удар на сезона“


Григор Димитров изцяло справедливо има репутацията на един от най-техничните и атрактивни играчи в мъжкия тур. Компилациите със зрелищни осъществявания на първата ни ракета са многочислени, само че самият той в никакъв случай не бе споделял кое от тях му е обичано.

Това се промени в новия клип на Tennis TV. В него с изключение на Димитров взеха присъединяване още няколко от звездите на ATP, измежду които Даниил Медведев, Стефанос Циципас, Александър Зверев и Андрей Рубльов. Въпросът към всички тях бе еднакъв – „Кой съгласно теб е най-хубавият удар, който си пласирал?“.

Първоначално Димитров се затрудни малко, само че не му лиши доста време да отличи своя любимец. „Сещам се за няколко. Веднага ми идват мислено двата следващи удара в Стокхолм – един зад тила и един сред краката. Най-любимият ми евентуално е оня, който направих в Базел. Не помня през коя година беше, само че си припомням, че след това бе определен за „Удар на сезона“. Веднага щом топката се отдели от ракетата разбрах, че това ще бъде откачен удар. Той даже не помръдна. Поиска операторите да дадат повтаряне на видео стената, след което се смяхме много. Отне ми известно време да схвана какво тъкмо се е случило, само че в този момент, когато се сетя за този миг, си давам сметка, че беше в действителност страховит удар“ – показа Димитров.

Мачът в Базел, за който българинът приказва, е против Виктор Троицки през 2012 година Двубоят е от първи кръг на конкуренцията, като Димитров победи с 6-3, 6-2.

Цялото видео можете да видите ТУК:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР