Григор Димитров изведе напред в резултата тима на Европа в

...
Григор Димитров изведе напред в резултата тима на Европа в
Коментари Харесай

​Григор Димитров даде бърз аванс от отбора на Европа на Лейвър къп в Чикаго

Григор Димитров изведе напред в резултата отбора на Европа в демонстративния шампионат по тенис в Чикаго " Лейвър къп ". В първия мач от конкуренцията, в която най-хубавите тенисисти от Стария континент срещат най-хубавите играчи от останалата част на света, Димитров се наложи с 6:1, 6:4 над американеца Франсес Тиафо.

 © Българска телеграфна агенция
Срещата в " Юнайтед Сентър " продължи единствено 66 минути, само че предложи много атрактивни моменти. Мачът стартира чудесно за Димитров, който направи ранен пробив и поведе с 3:0 гейма. Малко по-късно българинът осъществя и втори пробив и по този начин завоюва първата част за едвам 26 минути.

Доста по-равностойна бе втората част на мача. В нея 20-годишният Тиафо сподели много по-добра игра, само че в решителния миг, при 4:4 гейма, американецът позволи да загуби подаването си и по-късно Димитров нямаше никакви проблеми да затвори мача на собствен сервис.

Във втората среща от мача британецът Кайл Едмънд ще играе за Европа против американеца Джак Сок, който ще пази достойнството на останалия свят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР