Григор Димитров изтегли добър жребий на старта в турнира от

...
Григор Димитров изтегли добър жребий на старта в турнира от
Коментари Харесай

Италианец е първото препятствие за Григор Димитров в Рим

Григор Димитров изтегли добър чоп на старта в шампионата от сериите " Мастърс " в Рим. Българинът, който е подложен под №15, стартира присъединяване си против 25-годишния италианец Джанлука Магер. Той заема 80-о място в ранглистата.

При триумф Димитров ще играе с спечелилия от двойката сред Йошихито Нишиока и Миомир Кечманович. Най-високо поставеният противник, който може да срещне в осминафиналите, е Стефанос Циципас (№3). В четвъртфиналите е вероятен конфликт с Фабио Фонини (№7) или Денис Шаповалов (№12).

В тази половина на схемата е деветкратният първенец в Рим Рафаел Надал, който пропусна US Open. Той ще има сложен тест, като във втория кръг ще срещне полуфиналиста в Ню Йорк Пабло Кареньо Буста. Водачът в ранглистата Новак Джокович има елементарен път първоначално.

Преди година Димитров отпадна в първия кръг. Най-доброто му показване пристигна през 2014 година, когато игра полуфинал.

Мастърсът в Рим стартира в понеделник и предхожда " Ролан гарос ". Турнирът е първият, който ще се изиграе на червени кортове след подновяването на сезона.

Участие в конкуренцията отхвърлиха Даниил Медведев, Доминик Тийм и Александър Зверев, които доближиха до заключителната част на US Open. Извън строя е и Роджър Федерер, който се възвръща след интервенция на коляното.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР