Григор Димитров изрази задоволство от начина, по който тялото му

...
Григор Димитров изрази задоволство от начина, по който тялото му
Коментари Харесай

Григор Димитров: Все още има нормална болка, но рамото е наред

Григор Димитров изрази удовлетворение от метода, по който тялото му е реагирало в първия му мач от Australian Open. Българският тенисист, който пропусна шампионата в София поради контузия в рамото, победи японеца Юичи Сугита с 6:4, 7:6 (5) в първия кръг в Ротердам.

" По-добре се усещах. Рамото е наред. Болките поотминаха, само че към момента има дни, когато ме опъва. Говорихме с тима, че първият мач постоянно е сложен. От три седмици не бях играл и постоянно е мъчно да намериш своя темп на корта след такава пауза. С всеки идващ мач нещата би трябвало да се получават все по-добре ", сподели Димитров на конференцията след мача, представен от tennis24.bg.

Българинът съобщи, че е играл против доста първокласен тенисист и е трябвало да покаже самообладание, с цел да надделее. " В момента съм положителен. Тялото ми реагира добре. Чувствах естествена болежка на места. В момента задачата е да натрупам повече мачове ", добави той.

Във втория кръг международният №5 ще се изправи против сърбина Филип Крайнович, който игра край на мастърса в Париж през 2017 година Ако в профил 38-ия в света, против който има три победи от три мача, Димитров ще се изправи в четвъртфиналите против руснака Андрей Рубльов или босненеца Дамир Джумхур.

" Мач с мач не си наподобява. Крайнович игра добре в края на предходната година, играта му се получаваше. Аз обаче съм концентриран върху своята игра. Ако играя добре, съблюдавам вярната тактичност и се движа добре по корта, мачът може да се окаже и доста елементарен. Трябва и физически да съм на положително равнище ", сподели още Димитров.

Българинът взе участие за осми път в шампионата в Ротердам. Най-доброто му показване в холандския град беше през 2013 година, когато доближи до полуфиналите, където загуби от бъдещия първенец Хуан Мартин дел Потро. Миналата година българинът беше спрян на четвъртфинал от Давид Гофен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (821)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР