Григор Димитров изрази голямо задоволство от нивото на игра, което

...
Григор Димитров изрази голямо задоволство от нивото на игра, което
Коментари Харесай

Григор Димитров: Не започнах добре турнира, но успях да превключа на друга предавка

Григор Димитров изрази огромно удовлетворение от равнището на игра, което сподели в зрелищната и доста трагична борба с Ник Кириос в осминафиналите на Australian Open. Българският тенисист съумя да пречупи намиращия се в страхотна форма австралиец след 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4). Световният №3 завоюва три тайбрека против състезател, който беше спечелил всеки един от четири си дълги гейма в шампионата.

" Винаги е доста мъчно да играеш против Ник. Загубих от него преди две седмици (в Бризбейн). Той сервираше необикновено през днешния ден, играе необикновено. Заслужава почитание за метода, по който се бореше. Toва беше един от тези мачове, в които би трябвало да си толерантен и да се стремиш да се възползваш от всяка опция, която се открие пред теб. Дори когато сервирах за мача, знаех, че нищо не е свършило ", сподели Димитров след мача, който продължи 3.30 часа.

Кириос пласира 36 аса и в два от четирите сета съумя да навакса пробив пасив, с цел да стигне до тайбрек. " Срещу Ник постоянно би трябвало да си нащрек. Никога не знаеш какво следва. Той пласира няколко втори сервиса с над 20 км/ч. Какво можеш да направиш в такава обстановка? Просто се пробвах да препречвам топката и да я задържа в игра ", изясни Димитров.

Българинът съобщи, че сега е фокусиран напълно върху това по какъв начин да се усъвършенства с всеки минал ден. " Имахме страховит минал сезон. 2017 беше мечтана година за всички в тима. Всеки един беше страховит. "

" Опитваме се да надграждаме всеки ден и да даваме 100% от себе си, с цел да прогресираме. Винаги съм бил перфекционист, само че такова нещо няма. Разбрах го малко късно, само че малко по малко продължаваме напред. Мач след мач се подобряваме и по този начин би трябвало да бъде ", добави той.

" I’ve always been a perfectionist but there’s no such thing I found out a little bit later. "

- @GrigorDimitrov#AusOpenpic.twitter.com/bvlDIbOcSb
— #AusOpen (@AustralianOpen) 21 януари 2018 година

В опит да доближи до полуфиналите в Мелбърн за втора поредна година Димитров ще се изправи против британеца Кайл Едмънд. Двамата се срещнаха в Бризбейн при започване на месеца и изиграха доста оспорван трисетов дуел.

" Това е просто още един мач, през който би трябвало да мина. Концентриран съм напълно върху своята игра. В началото на шампионата не удрях добре топката, само че съм доста благополучен, че през днешния ден съумях да превключа на друга предавка. Играя все по-добре. Надявам се във вторник да изиграя още по-добре мач ", приключи Димитров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Australian Open (614)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР