Григор Димитров излезе за първия си двубой на сингъл през

...
Григор Димитров излезе за първия си двубой на сингъл през
Коментари Харесай

Григор Димитров с драматичен обрат и първа победа за 2022 година

Григор Димитров излезе за първия си дуел на сингъл през 2022-ра година и неналичието му на игрова пратика беше явна в хода на конфликта, единствено че последователно хасковлията увеличи своето равнище и съумя да реализира трагичен поврат, с цел да се класира на четвъртфиналите на ATP 250 шампионата в Мелбърн - 5:7 7:6(3) 6:3, написа Tennis.bg.

Там първата ни ракета ще срещне някой всред Ботик ван де Зандсхулп и Макензи Макдоналд, които занапред ще се изправят един против различен. Григор загуби първото разиграване в срещата, само че след това завоюва шест следващи точки и изглеждаше като че ли е на път да пробие, само че Багнис сподели отлични рефлекси наоколо до мрежата и измъкна дебютното си подаване. Григор обаче продължаваше да постанова доста високо движение на игра и завършваше с лекост топката от форхенд, до момента в който аржентинецът имаше само поддържаща роля на корта и просто се стремеше да не изостава в резултата.

Изведнъж нещата напълно се обърнаха, откакто българинът позволи поредност от непредвидени непредизвикани неточности и международният номер 76 се снабди с два следващи брейкбола. Левичавят сподели отлична успеваемост и незабавно се възползва от шанса си, само че реакцията на Григор беше мигновена и той още веднъж излезе напред при 4:3 гейма. Силите на корта продължиха да бъдат изцяло изравнени до 5:5, когато непоставеният състезател осъществя съдбоносен брейк и по този начин измъкна първата част. Вторият сет също предложи извънредно изравнена игра, като родният ни представител доста усъвършенства представянето си на начален удар и пласираше съществено количество асове.

Същото обаче важеше с цялостна мощ за противника му и възможностите пред посрещачите на процедура не съществуваха. Така се стигна до деветия гейм, когато третият подложен позволи сериозен спад и внезапно Багнис получи опция да сервира за успеха. Тогава Гришо влезе в изцяло безгпорешен режим и реализира впечатляваща серия, с цел да провокира изиграването на решителна част. Там аржентинецът пръв се снабди с опция за реализиране на пробив, но Димитров се регистрира с едно фамозно воле и възвърне паритета при 2:2. В идващия гейм функциите напълно се обърнаха и внезапно Багнис трябваше да избавя своето подаване, само че нашият съотечественик пласира отличен лоб и след това приключи разиграването с мощен форхенд диагонално, с цел да отмъкне сервиса на съперника. Последва скоростно затвърждаване на преимуществото от страна на Григор, до момента в който южнаомериканецът показваше все по-явно раздразнението си от развоя на конфликта и напълно скоро първата ни ракета получи късмет да затвори мача в своя изгода, което направи с лекост и в последна сметка извоюва изстрадана победа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР