Григор Димитров изигра страхотен мач срещу Стефанос Циципас на Мастърса

...
Григор Димитров изигра страхотен мач срещу Стефанос Циципас на Мастърса
Коментари Харесай

Григор имаше два мачбола, но отново не успя да победи Циципас

Григор Димитров изигра страховит мач против Стефанос Циципас на Мастърса в Рим, само че още веднъж загуби - 3:6, 7:5, 6:7(4) след 2:37 часа игра. Това е трето следващо проваляне на първата ни ракета от гърка.

Димитров имаше два мачбола - по един при 5:4 и 6:5 в третия сет, само че не съумя да се възползва. Може да се съжалява да ретура му при първия случай, когато петият в международната класация извърши втори сервис, след което съумя да изненада противника си, тръгвайки незабавно към мрежата.

Циципас, полуфиналист в конкуренцията през 2019 година, стартира мощно и поведе с 3:0, откакто Григор загуби още първия си в мача сервис гейм. Той получи късмет да върне пробива в седмия гейм, само че неговият конкурент оцеля и това се оказа решаващо в първата част.

Във втората Циципас осъществя брейк за 4:3. Веднага по-късно Димитров още веднъж стигна опция да пробие, само че отново не се възползва, а при тъждество 40:40 не съумя да преодолее противника си на мрежата и в яда си счупи ракетата си.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/Григор Димитров април 2022 АП 11.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Това като че ли освободи напрежението и българинът заигра доста по-добре. При 5:4 Циципас сервираше за успеха, само че Димитров съумя най-накрая да стигне до брейк и то на нула, с което изравни. Бившият №3 в света продължи отличната си серия и в следствие направи цялостен поврат в сета, откакто завоюва 15 от последните 16 разигравания.

Българинът преодоля сериозен миг при 1:1 в третия сет, като завоюва подаването си от закъснение с 0:40 с пет следващи точки. При 5:4 хасковлията стигна до първи си мачбол. При 5:6 Циципас още веднъж имаше сложен сервис гейм (начало с 0:30), само че отново се оправи с опасен начален удар.

В тайбрека един от най-хубавите играчи на клей поведе с 5:0, българинът понижи до 4:5, само че с два следващи сервиса Стефанос Циипас затвори мача.

Този път Димитров най-малко съумя да му се опълчи, само че това надали го радва сега. В предходните срещи той не се и приближи до продобиване на сет.

30-годишният българин въпреки всичко си обезпечи 39 070 евро и 45 точки за международната класация, в която заема 20-ата позиция.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР