Григор Димитров изигра поредния си силен двубой на Мастърс 1000

...
Григор Димитров изигра поредния си силен двубой на Мастърс 1000
Коментари Харесай

Гришо отстъпи на Рубльов в Шанхай

Григор Димитров изигра следващия си мощен дуел на Мастърс 1000 конкуренцията в Шанхай, само че завърши с присъединяване си в шампионата на полуфиналите. Най-добрият български тенисист имаше своите шансове и в двата сета на мача си против шестия подложен Андрей Рубльов, само че в последна сметка умората, най-много психическа, взе връх над него във значимите моменти и първата ни ракета отстъпи пред руснака след час и 49 минути на корта с 6:7 (7), 3:6.  
По този метод азиатското турне за Гришо завършва, откакто той доближи четвъртфиналите в Пекин и финалната четворка в Шанхай, като от понеделник му следва нанагорнище до 16-ата позиция в класацията на АТР, до момента в който в утрешния ден международният №7 ще срещне Хуберт Хуркач (Пол, №16) в спор за купата в опит да повтори достижението си от " Мастърс " -а в Монте Карло по-рано през сезона, когато завоюва трофея.
Руснакът избра да заложи на пословичната си експанзия в ударите още от първата минута на мача, като това водеше до бързи грешки от неговата ракета и началото на дуела на личен сервис за нашето момче протече без особени усложнения, с помощта на константността в дейностите му. Монотонната игра на международния №7, градяща се главно към мощта в отиграванията му, пък с течение на времето стартира образно да издиша пред техничния жанр на Димитров, чието многообразие в дългите замени от главната линия предизвика купища неточности от страна на Рубльов и в шестия гейм се откриха цели 4 брейкбола пред българина, който бе повел с 0:40. Въпреки изобилното количество благоприятни условия за пробив в интерес на 18-ия подложен, то до стремежи процес не се стигна, откакто първенецът от Монте Карло резервира забележително самообладание в сложните обстановки и засвидетелства класата на началния си удар, с цел да оцелее - 3:3. Оттам насетне мощните моменти за сервиращите бяха обновени и въпреки да наблюдавахме интензивни разигравания, то скоропостижно бяхме отведени до заключителното подаване за частта на международния №9, който се сблъска с първите си по-сериозни главоболия на сервис и след липса на малшанс, инкасира късен пробив. Случилото се пък очевидно въодушеви Григор да вземе на собствен ред самодейността на корта и с помощта на поредност от чудесно извършени офанзивни акции, осъществя рибрейк и провокира изиграването на законосъобразен тайбрек. В него ясно пролича, че нервите и на двамата са опънати до краен лимит, което на два пъти докара до " мъчителни " неточности на най-хубавия ни тенисист в завършващата фаза на офанзивите му, но за сметка на това шестият подложен неколкократно пресили ударите си и не оползотвори възможностите си да се откъсне напред в резултата. В самия тайбрек станахме очевидци и на неточност от системата за допиране на мрежата при сервис, която отсъди в ущърб на Гришо, само че даже това не попречи на сънародника ни да доближи до 5:5. В идващите секунди нова неправилност на Димитров означаваше сетбол за съперника, при което българинът се активизира да завоюва двете си подавания и обърна до 7:6 в своя изгода, преди същото да стори и руснакът, като след това бекхендът по правата на някогашния №3 излезе в навън и Рубльов се поздрави с триумфа в " чудовищния " 76-минутен откриващ сет на срещата.
Загубата на частта пък надалеч не пречупи духа на най-хубавия ни тенисист, който извлече нужните позитиви от всичко в конфликта до момента и незабавно подвигна оборотите, като ловко конструираше офанзивите си и с помощта на една от " вълшебните " си къси топки, остави московчанина безгласен, с цел да потегли с ранен пробив във втората фаза на дуела - 2:0. В тези моменти от полуфиналната борба в Шанхай бе и елементарно забележима увереността, с която играеше хасковлията, само че неочаквана серия от грешки в четвъртия гейм наруши съществено неговия темп и той на няколко пъти изпрати ударите си надалеч в навън, като изпусна задатък от 40:15, с цел да поведе с 3:1 и паритетът в статуквото се завърна. Този процес на събитията подейства извънредно демотивиращо на нашето момче и неточностите от неговата ракета продължиха да се натрупат с цялостна мощ, при което серията от извоювани геймове на Рубльов се усили до 5 следващи, като той не изпусна добития надзор върху протичащото се нито за секунда и затвори срещата на лично подаване, узаконявайки триумфа си.
Така Рубльов записа 50-а победа през годината, 200 на твърди кортове и се класира за 4-и " Мастърс " край в кариерата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР