Григор Димитров изигира впечатляващ двубой срещу световния №1 Новак Джокович,

...
Григор Димитров изигира впечатляващ двубой срещу световния №1 Новак Джокович,
Коментари Харесай

Сезонът за Григор Димитров приключи след зрелищен двубой срещу Джокович

Григор Димитров изигира впечатляващ дуел против международния №1 Новак Джокович, само че точността му изневери в основни моменти от мача и българинът затрудни, само че не съумя да завоюва против сърбина, губейки страхотния двубой от полуфиналите на Мастърса в Париж след 6:7, 4:6.
Григор изигра приказен първи сет, в който беше по-активен от международния №1 в посрещането и изпусна шансове да стигне до точка за пробив в геймове №8 и №10. На личен сервис обаче беше непогрешим и стигна до тайбрек, в който съумя да поведе с минипробив при 5:4.
За страдание обаче, в този миг Джокович заигра безусловно безпогрешно и сподели невероятна отбрана, а Димитров прати драйв воле в навън за 5:5 и по-късно два пъти бекхендът му изневери в нови изтискващи разигравания с най-хубавия отбранителен тенисист в света - 5:7 и сет за Ноле.
Във втория сет Димитров позволи напълно леко разпределяне в гейм №5 и Джокович незабавно се възползва от това. С умела отбрана, международният №1 стигна до две точки за пробив при 15:40, като Димитров съумя да отрази първата, само че при втората не уцели добре топката и тя излезе в навън - решителен пробив, който постави завършек на изключителната до този миг игра на Димитров.
До края на мача и двамата тенисисти взеха елементарно подаванията си, което постави и завършек на сета при 4:6, а с това Джокович се класира за край на Мастърс шампионата в Париж.
Това бе 11-о проваляне на Димитров в задочния балкански конфликт, само че макар загубата Гришо ще се завърне в топ 20 на международния тенис - значима цел, с цел да може той да се възползва от по-лесен чоп в идващите шампионати през идната година и да продължи изкачването си, което бележи в последната четвъртина от сезона.
Това е първи край на Джокович в шампионата от Мастърс сериите от май месец насам, като там той ще срещне спечелилия в срещата Денис Шаповалов - Рафаел Надал.
Как се разви дуелът Григор Димитров - Новак Джокович четете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР