Григор Димитров иска да бъде запомнен като човек като всички

Григор Димитров иска да бъде запомнен като човек като всички ...

Григор Димитров: Предпочитам титла от Големия шлем пред рекордите.Григор Димитров иска да бъде запомнен "като човек като всички останали" и шампион от Големия шлем. Българският тенисист разказа пред списание GIO за това какви са целите пред него.

"В тениса обичам надпреварата, всекидневното предизвикателство, което той предлага, и пречките, които трябва да се преодоляват", каза Димитров.

Той не гледа към рекордите в тениса, а иска да спечели поне една титла от Големия шлем, с което да бъде запомнен от феновете.

"Определено искам да съм оставил някаква следа в спорта. Не от гледна точка на рекордите това не е било моя цел. Едно от главните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали. Просто сме добри в това, което правим, но всички ние също трябва да се справяме с проблемите си извън корта. Имам своите демони, очаквания и т.н. Със сигурност бих искал да бъда запомнен и с добри резултати и като шампион от турнира от Големия шлем".

Попитан за най-силните си оръжия на корта, Димитров обясни, че няма само едно.

"Бих искал да кажа, че това са някои ударите, но мисля, че основното е как използваш тялото си – движението и ловкостта. Тялото ми е най-голямото ми предимство, защото когато излезеш на корта, въпреки че тенисът е много умствен спорт, трябва да използваш физическото си състояние", добавя бившият №3 в света.

От следващата седмица българският тенисист започва сезона на трева. От 17 до 23 юни Димитров е заявил участие в турнира в "Куинс", който е от категория АТП 500. Надпреварата в Лондон ще бъде подгряващ турнир преди "Уимбълдън".

Димитров е шампион в "Куинс" от 2014 г.

На въпрос срещу кого от бившите тенисисти би искал да играе, Димитров посочва Бьорн Борг и Джон Макенроу, защото "са пълна противоположност, но има толкова много да уча от тях". От жените би избрал Щефи Граф, заради начина, по който прави всичко на корта.

Източник: dnevnik.bg