Григор Димитров има невероятния шанс да атакува за първи път

...
Григор Димитров има невероятния шанс да атакува за първи път
Коментари Харесай

Кога, ако не сега, ще атакуваш първа титла от “Мастърс”?

Григор Димитров има невероятния късмет да нападна за първи път купа от сериите “Мастърс” - най-високата категория на шампионатите на АТР и втора по авторитет след Големия шлем. В Синсинати българинът даже е седми подложен в главната скица, а това е огромно преимущество, тъй като за играчите сред 4-о и 8-о място жребият не планува мач против по-високо подложен до четвъртфиналите.

Следващият му противник е неуместен - Хуан Мартин дел Потро - против който хасковлията няма победа в предходните им шест дуела, само че другояче единственият тенисист от топ 10 в Синсинати е Рафаел Надал. Единственият останал без травма сега.

Димитров може и да не поддържа високо равнище през цялата година, само че най-малко се е опазил от контузии до момента, което му дава преимущество по отношение на останалите съперници. Ако отстрани Дел Потро, идващият му конкурент няма да бъде внушително име в тениса, а ще е Карен Хачанов или Юичи Сугита. После вероятно Джон Иснър или Франсес Тиафо…

Поради неналичието на цели деветима от топ 10 в “Мастърс”-а в Синсинати един всред изброените ще играе край сигурно: Николоз Басилашвили, Джаред Доналдсън, Рамкумар Раманатан, Иснър, Тиафо, Димитров, Дел Потро, Сугита и Хачанов.

Александър Зверев се възползва от травмите на великаните в спорта и завоюва купата на “Мастърс”-ите в Рим и Монреал предходната седмица, откакто Роджър Федерер игра финала контузен. Време и Григор Димитров да последва образеца на младия немец и да вземе влиятелната купа в Синсинати, с цел да избяга от бремето на печалния етикет като член на “разочароващото поколение”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР