Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат днес за вторите си

...
Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат днес за вторите си
Коментари Харесай

Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат за вторите си мачове на "Уимбълдън"

Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат през днешния ден за вторите си мачове на " Уимбълдън ". Димитров ще се изправи против кипърския деец Маркос Багдатис, а Пиронкова ще срещне някогашната номер 1 Каролин Вознячки от Дания.

Българските тенисисти ще играят на един и същи корт - №2. Димитров и Багдатис откриват програмата в 13.30 часа. Пиронкова и Вознячки ще я закрият с четвъртия и финален мач на този корт за деня, който се чака да започва към 20.00 ч.

Димитров и Багдатис ще се срещнат за девети път на равнище " АТП ". 26-годишният българин има изрично преимущество в директните мачове с 32-годишния кипърец - 7:1. Единственият триумф на някогашния финалист от Australian Open е във втората им среща - във втория кръг на " Уимбълдън " през 2012 година, когато Димитров се отхвърля поради травма при резултат 5:7, 1:4.

Това е единствената им среща на трева и една от двете в шампионатите от Големия шлем. Другата беше на Australian Open през 2015 година, когато българският тенисист завоюва с 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3.

Победителят от деветия им дуел ще се изправи в идващия кръг против американския колос Джон Иснър или против израелския техничар Дуди Села.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Уимбълдън (437)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР