Григор Димитров и още трима от топ 30 в света

...
Григор Димитров и още трима от топ 30 в света
Коментари Харесай

Шампиони от Мастърс ще се борят за титлата на Sofia Open 2018

Григор Димитров и още трима от топ 30 в света идват за шампионата в България от 4 до 11 февруари.

Двамата спечелили във финалните шампионати на АТП за 2017 година ще играят в „ София Оупън 2018 “ сред 4 и 11 февруари.

Към огромната българска звезда Григор Димитров, който победи в борбата на най-хубавите 8 в Лондон, се причислява и спечелилият в първото издание на шампионата „ Следващата генерация “ – кореецът Хьон Чун. Той завоюва финалния шампионат в Милано измежду най-хубавите тенисисти до 21 година А в този момент идва в България.

Станаха ясни имената на състезателите от международния хайлайф, които публично обявиха присъединяване си за шампионата от сериите АТП 250 в София през февруари 2018 година Освен безспорния любимец за трофея и международен №3 Григор Димитров в българската столица ще играят още трима тенисисти от топ 30.

За трофея в София Оупън 2018 ще се бори и №25 в света Жил Мюлер (Люксембург), спечелил две трофеи през 2017 година Именно Мюлер би Рафаел Надал на „ Уимбълдън “ и спря серията му от 10 следващи победи без изгубен сет в шампионатите от Големия шлем.

Пристига и №28 в света Адриан Манарино (Франция), който игра край на шампионата от сериите АТП 500 в Токио и даде сериозен отпор на Роджър Федерер в ¼-финала в родния град на швейцарската легенда Базел. В София идва и някогашният №16 в света Филип Колшрайбер (Германия). Заемащият 29-ото място в ранглистата сега Колшрайбер има общо 8 трофеи в кариерата си.

„ Много сме удовлетворени от присъединяване на Григор Димитров и други трима играчи от топ 30. Приветстваме с добре пристигнал Хьон Чун след страхотната му година, чиято кулминационна точка беше спечелването на шампионата „ Следващата генерация “ в Милано. Бих желал да благодаря на София и жителите на столицата за тяхната безрезервна поддръжка към „ София Оупън “. Очаква ни същински празник на тениса и значително събитие в годината, в която София е Европейска столица на спорта “, съобщи турнирният шеф на „ София Оупън 2018 “ Пол Макнами.

В „ София Оупън 2018 “ ще взе участие и сензацията на шампионата „ Мастърс 1000 “ в Париж през ноември Филип Крайнович. Сърбинът доближи до финала във френската столица. Освен Григор Димитров в българската столица ще играе още един тенисист, бил в топ 10 в света – някогашният №8 Михаил Южни (Русия). В конкуренцията ще взе участие и някогашният №12 в света на сингъл и първенец на двойки от София през 2017 година Виктор Троицки (Сърбия). В България ще играе и полуфиналистът от „ Мастърс 1000 “ в Канада през 2017 година Робин Хаасе, както и стигалият до №18 в ранглистата Андреас Сепи (Италия).

Участието си в „ София Оупън 2018 “ обявиха още Денис Истомин (Узбекистан), Жоао Соуса (Португалия), Йен-Хсун Лу (Тайван), Евгени Донской (Русия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матю Ебдън (Австралия), Раду Албот (Молдова), Ласло Джере (Сърбия), Максимилиан Мартерер (Германия), Лукаш Лацко (Словакия), Мариус Копил (Румъния).
11 от изброените 21 участници в шампионата в София през 2018 година са спечелили общо 42 трофеи от шампионати на АТП досега.

Третото издание на шампионата „ София Оупън “ ще се организира от 4 до 11 февруари 2018 година в „ Арена Армеец “. Билетите са в продажба. Пропуски може да купите онлайн от eventim.bg и в мрежата в цялата страна – на касата на „ Арена Армеец “, в билетния център на НДК и на касата с удължено работно време в The Mall в София, в бензиностанции OMV, Orange, „ Технополис “, Usit Colours и в Български пощи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР