Григор Димитров и Новак Джокович влязоха в полезрението на световните

...
Григор Димитров и Новак Джокович влязоха в полезрението на световните
Коментари Харесай

Медиите в Сърбия: Григор се чувстваше зле, но отказа да се тества в Задар

Григор Димитров и Новак Джокович влязоха в полезрението на международните медии, само че не с следващ трогателен мач на корта, а с несъгласията към ковид.

Българският тенисист взе присъединяване в " Адриа Тур " - демонстративна конкуренция, проведена от международния номер 1 в страните от някогашна Югославия. Той изигра 3 мач в Белград, а в Задар се отхвърли след първия. След това разгласи, че е дал позитивна проба за ковид. Надпреварата в Хърватия беше прекъсната половин час преди финала, а след тестване се оказа, че инфектирани са още треньорът на Григор Димитров - Кристиан Гро, физиотерапевтът му Алгис Христов, фитнес треньорът на Джокович - Марко Паничи, както и последният противник на българина Борна Чорич.
Мениджърът на Григор: Допуснахме неточност. Не бяхме дисциплинирани "Вирусът ще наруши спортния темп на Григор ", съобщи Георги Стоименов.
Според сръбския уебсайт B92 Григор е играл в мача в събота (загубата от Чорич с 1:4, 1:4), макар че е бил наясно, че положението му може да е рисково за присъстващите, а преди този момент два пъти е отказал да се тества за COVID-19. От изданието дефинират българина като " най-опасния случай ", защото в Белград той дойде от Съединени американски щати и не беше тестван за вируса.

Снимка: Reuters

След първия ден на белградския шампионат, Димитров не се появи пред медиите, а отиде напряко в хотела. В сръбската столица той не сподели признаци на болестта, като по-късно се прибра в родния си град Хасково. Там българинът организира открита подготовка, срещна се с околните си и кмета, а по-късно се снима с деца.
Мария Георгиева: Григор Димитров се опитваше да съблюдава оптималната отдалеченост Екипът на bTV в Хасково остава под карантина 14 дни
Според B92, при идването си в Хърватия, Григор се е чувствал изнемощял. Той е обяснил това с умората, като е отказал да бъде тестван за COVID-19. Подобна е обстановката и при Горан Иванишевич, който обаче се подложи на тест и резултатът му беше отрицателен.

Well, that was not a match. Something wasn't quite alright with Dimitrov. He chose not to shake hands rather just fistpump the umpire. pic.twitter.com/FmHDVlHpAZ
— Del (@Stroppa_Del) June 20, 2020

От изданието припомнят, че в събота (20 юни) Григор взе участие в мача против Чорич, като очевидно не се усещаше добре и загуби с 1:4, 1:4. След срещата той изясни слабата си форма с проблем в лакътя, тежките тренировки и горещото време. Само че сръбските медии напомнят метода, по който Димитров поздрави противника си след последната точка. Той не се ръкува с него, а единствено удари юмрука му. Така постъпи и при поздрава със съдията. По време на конкуренцията в Белград, тенисистите свободно се прегръщаха на корта.

След слабия мач против Чорич, Димитров реши да се отдръпна от шампионата и да се прибере вкъщи си в Монте Карло, където стана ясно, че е инфектиран с COVID-19.

Снимка: Reuters

Половин час преди финала в Задар, българският тенисист разгласява фотография в обществените мрежи, като посъветва всички, които са били в контакт с него, да се тестват. Това отсрочи последния мач в Хърватия, а Димитров се трансформира в първия случай на инфектиран с ковид в Монако от 3 седмици насам.
Тенис звездите с остри упреци към Джокович Много реакции против провеждането на "Адриа Тур "
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР