Григор Димитров и Давид Гофен играят един срещу друг във

...
Григор Димитров и Давид Гофен играят един срещу друг във
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Давид Гофен 6:4

Григор Димитров и Давид Гофен играят един против различен във втория мач за деня сред България и Белгия на шампионата АТП къп. В първия дуел за деня втората ни ракета - Димитър Кузманов победи Стив Дарси с 6:0, 6:3. При победа на българина, тимът ни се класира за 1/4-финалите, където ще срещне Австралия, а при проваляне тук и на двойките, напред продължава Англия.

Първите 2 точки Григор изигра на втори сервис. Те бяха дълги и с разменено превъзходство, което донесе и на двамата по една точка. Все отново капитанът ни вкара мощния си първи сервис след това и посредством систематично разкарване на противника по протежението на корта си осиури късмет да излезе на мрежата, където приключи без проблем. Следващите 2 разигравания не се състояха, защото Гофен не съумя да върне началните удари на хасковлията и резултатът бе открит 1:0.

Нашият представител стартира нападателно на ретур, пласирайки дълбоки топки в непосредствена непосредственост до главната линия, изтласквайки белгиеца обратно - 15:15. При третата точка Гришо натисна още от ретур по правата от форхенд и втория удар на Давид излезе в навън - 15:30. Настоятелността, с която българинът праща ударите си на главната линия този път му изигра неприятна смешка - топка в навън. След голям брой разменени слайсове от бекхенд, 20-я в ранглистата изпрати топката на милиметри отвън очертанията по дължина - 40:30. Гофен още веднъж не съумя да вкара първи сервис, бе натиснат за прощален път и сгреши по еднакъв метод 2 следващи пъти - точка за пробив. Още един втори сервис, при който Григор се измести да отиграе от форхенд по противоположния диагонал, с който матира съперника си и реализира първия пробив в дуела - 2:0!

Лошо начало на третия гейм за България. 3 следващи пъти, в които Григор не вкара първото си подаване и Гофен се възползва по оптимален метод от това след прибързани дейности на нашенеца - 0:40. Най-сетне първо подаване и директна точка - 15:40. Още един първи сервис, само че този път с дълго разиграване и някои сериозни моменти, в които обаче Гришо устоя - 30:40. Отличен форхенд по диагонала, с който капитанът ни обърна развоя на разиграването - 40 равни. Първо подаване по диагонала и ретур в навън - преимущество за България. Борбата за тази част продължава. Още една точка след дълготрайно разиграване при втори сервис и ново тъждество. Поредно второ подаване, само че форхенд ретур в мрежата - преимущество за Димитров. Мехлем за душата - първи сервис и ретур в навън - гейм за Григор!

Миг съмнение в коя посока да стреля, накара хасковлията да сгреши бекхенд по правата - 15:0. Фамозен ретур по правата обаче му донесе непосредствено втората точка - 15 равни. Гофен вкара отличен втори сервис и натисна българина на бекхенда - 30:15. Бърз по критериите на белгиеца сервис и 40:15. Екстремен рънинг форхенд по правата, пласиран наоколо до главната линия прави резултата 40:30. Къса топка от ракетата на Гришо при идната точка изкара от равновесие противника, който изкара идващия си удар в навън - тъждество. Мощен начален удар не оказа помощ на сервиращия, който излезе на мрежата, само че бе разминат по правата от бекхенд и точка за пробив за България. Давид се избави по отличен метод, откакто разигра отлична композиция с удари по главната линия. Последваха 2 следващи отлични сервиса, които донесоха първия гейм в мача на сметката на Гофен.

Бързо няколкоходово разиграване прикани 11-я в ранглистата на излезе на мрежата, само че Димитров още веднъж го размина. Следващата точка обаче я загуби, след къса топка от белгийска страна. Давид устоя на първичния напън и контраатакува сънародника ни, който пресили форхенда си 15:30. Още едно огледално разиграване изкара от равновесие Григор, който прати бекхенда си в навън - 15:40. На помощ идва сервисът - ретур в мрежата и 30:40. В последна сметка обаче по-събраната игра на Давид Гофен в последните минути му донесоха триумфа и връщане на пробива след отлична къса топка и при последвалото воле на празен корт резултатът е понижен 2:3.

Първи сервис и първата точка е за Белгия. 2 прибързани акции на Гофен довеждат нещата до 2 непредизвикани неточности. При идната обаче бързо излезе на мрежата и изравни за 30:30. Няколко замени от дъното на корта, преди Григор първи да поеме риска, пращайки форхенд уинър по правата на главната линия - точка за пробив. Тя мигновено бе осъществена, откакто капитанът ни натисна втория сервис на съперника си, което докара до топка в навън и 2:4.

С по една разменена бърза точка за двамата започва идващия гейм, преди хасковлията да сгреши с няколко сантиметра бекхенда си в навън по дължина - 15:30. Липсата на първо подаване още веднъж оказва помощ на белгиеца да стигне до 2 следващи точки за връщане на пробива. Първата е отразена с първи сервис по правата и смаш на мрежата - 30:40. Двойна неточност в най-неподходящия миг връща в играта за повторно противника.

2 следващи мощни сервиса носят първите 2 точки за Давид Гофен. След това обаче Григор откри топката със суийтспота на ракетата си и направи директна точка от ретур по диагонала от бекхенд. Грешка по правата на белгиеца от бекхенд довежда нещата до 30:30. Директна точка след първи начален удар дава глътка въздух на Давид - 40:30. Геймовете са изравнени след неточност при ретура на втори сервис - 4:4.

Ас по правата и 15:0. Ретур в навън повишава резултата на 30:0, а с още един ас - 40:0. Двойна неточност на Григор и слаб втори сервис оказват помощ на Гофен да се възполва, с цел да се върне в гейма - 40:30. Прибързан форхенд по противоположния диагонал отива в мрежата и тъждество. Контра по правата от бекхенд на 11-я в света му дават точка за пробив. Тя обаче е избавена с опитност след мощен сервис по правата - 40:40. Съперникът още веднъж рискува по правата, само че този път без триумф - бекхенд в навън. Липсата на първо подаване приканва Давид да натиска втория сервис на Григор - 40 равни. Все отново сервисът и по-търпеливата игра по ръба на бръснача извежда България напред - 5:4.

Гофен водеше първите 2 разигравания, в които двамата си размениха по 1 точка - 15:15. Плитък ретур на Гришо разрешиха на белциеца да приключи с бекхенд по диагонала - 30:15. Първа двойна неточност и 30 равни. След нея обаче следва ас със 205 километра в час. Форхенд ретур в ъгъла разреши на Григор да се изтегли за втория си удар и да обърне разиграването по правата и Давид прати топката в мрежата - 40 равни. Липса на централизация от алената страна на корта довежда до сетбол. Той е избавен с ас по диагонала - 40 равни. Слайс ретур от втори сервис смъкна топката в краката на Гофен, това го затрудни и го накара да сгреши - мрежа и нов сетбол. Консервативен ретур, самообладание, поредност от сигурни удари от форхенд и минаващ удар от бекхенд по диагонала - точка, гейм и първи сет за България!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР