Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро отпаднаха от турнира

...
Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро отпаднаха от турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров отпадна на двойки, ще играе тази вечер с Хаазе

Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро отпаднаха от шампионата на двойки в Монреал. Българинът и аржентинецът изгубиха с 3:6, 5:7 против най-успешния тандем в историята на тениса - американските близнаци Боб и Майк Брайън.

Димитров и Дел Потро преодоляха с лекост първия кръг, в който се изправиха против Райън Харисън и Майкъл Винъс. Срещу братята Брайън обаче те не се възползваха от множеството шансове, които имаха, и отстъпиха след 63 минути игра.

Българинът и аржентинецът имаха цели девет благоприятни условия за пробив, само че осъществиха единствено една от тях. Братята Браян се добраха до осем и демонстрираха доста по-голяма успеваемост, като оползотвориха три от тях - една в първия и две във втория сет.

Загубата постави завършек на присъединяване на Дел Потро в Монреал, който преди този момент завърши и с самостоятелната конкуренция. Аржентинецът беше отстранен от участващия с " уайлд кард " канадски тинейджър Денис Шаповалов - 3:6, 6:7 (4).

Димитров продължава на сингъл, където му следва осминафинал. Той стартира конкуренцията от сериите " Мастърс " с доста сложен и нервозен мач против Миша Зверев, в който съумя да се наложи с 6:3, 3:6, 6:2.

В спор за място на четвъртфиналите българският тенисист ще се изправи против Робин Хаазе. 30-годишният холандец се оправи с лекост с " щастливия губещ " от квалификциите Ернесто Ескобедо - 6:4, 6:1 след 57 минути игра.

Двубоят сред Димитров и Хаазе е втори в тазвечершната стратегия на втория по величина корт - Banque Nationale. Очаква се срещата да стартира към 21.30 - 22.00 ч. българско време. Програмата на корта ще бъде открита в 19.30 ч. с мача сред Диего Шварцман и Джаред Доналдсън.

Димитров и Хаазе са се срещали два пъти досега. Българинът е спечелил безапелационно и двата си дуела с холандеца, който е 52-и в международната класация. И двете им срещи са от 2014 година - 6:4, 6:3 в първия кръг на мастърса в Индиън Уелс и 6:2, 6:3 в първия кръг в Бризбейн.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (664)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР