Григор Димитров и Александър Лазаров донесоха първата победа на двойки

...
Григор Димитров и Александър Лазаров донесоха първата победа на двойки
Коментари Харесай

Първите думи на Алекс и Гришо след феноменалния успех

Григор Димитров и Александър Лазаров донесоха първата победа на двойки България на ATP Cup. Играещият ни капитан и третият ни най-хубав играч завоюваха решителния мач на двойки против Англия, отразявайки два мачбола, като изиграха впечатляващ дуел. Двамата надиграха Джейми Мъри и Джо Салисбъри със 7-6(5) 6-7(2) и 11-9 в шампионския тайбрек.
Минути след успеха първата ни ракета и 22-годишният тенисист споделиха усещанията си от срещата. „ Александър Лазаров е героят довечера “ стартира Григор Димитров, след което даде думата на Алекс Лазаров: „ Аз съм изгубил дъха си към този момент, нямам глас, нищо обаче нямаше да бъде допустимо без този човек до мен. Просто да споделя корта с него бе необикновено и съм благополучен, че мога да се показва по метода, по който го направих през днешния ден. Не съм играл мачове като този, необикновено е да го видя да играе по метода, по който го направи преди двойките и да бъда на корта с него “ показа Лазаров.
„ Отборната конкуренция постоянно е бил от тези моменти, специфични такива за всеки един състезател. Растейки за мен е било доста значимо да усетя тези страсти по-рано в моята кариера. Когато бях на техните години, даже и по-млад, страстите, които се споделят в профил, даже и когато не играеш на сходно равнище. Аз съм експерт към този момент от 10-11 години, само че тези страсти те карат да не остаряваш в никакъв случай и днешната вечер беше такава. Най-важното за мен е да видя вълнението на тези момчета “ сподели Григор Димитров.
Успехът на двойки значи, че България затвори серията против Англия с 2-1 победи. А ето какво направи Гришо в мача против Даниел Еванс по-рано през днешния ден.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР