Григор Димитров е за трети път в кариерата си на

...
Григор Димитров е за трети път в кариерата си на
Коментари Харесай

Четвъртфиналите на Гришо на „Аустрелиън Оупън”

Григор Димитров е за трети път в кариерата си на 1/4-финал в един от четирите шампионата от Големия шлем в тениса - Откритото състезание на Австралия. Първата ни ракета победи №17 в света Ник Кириос за 3 часа и половина в мъжка борба в 4 сета - 7:6, 7:6, 4:6, 7:6.

Предишните участия на 1/4-финал за българина в Мелбърн бяха през предходната година, когато той доближи още по-далеч, до 1/2-финалите, и през 2014-та. И в двата случая на пътя му се изпречваше именитата фигура на един от най-великите тенисисти в историята Рафаел Надал.

През предходната година Григор победи поредно Кристофър О’Конъл, Хьон Чун, Ришар Гаске и Денис Истомин, с цел да се изправи на четвъртфинала против поставения под № 11 в шампионата белгиец – Давид Гофен.

Българинът печели безапелационно дуела в три сета 6:3, 6:2, 6:4 и се класира за финалната четворка, където негов съперник още веднъж е Рафаел Надал. Мачът на „ Род Лейвър Арена” се трансформира в представление. Епичната 5-часова борба е изпълнена с обрати, само че Рафа победи в пет сета с 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4.

През 2014 година Димитров е подложен под №22 в главната скица и с помощта на победи над Брадли Клан, Йен-Сун Лу, Милош Раонич и Роберто Баутиста Агут доближава до първия си четвъртфинал на шампионат от Голям шлем. Там той се изправя против водача в международната класация Рафаел Надал. Григор печели в първия сет с 6:3, само че Надал преодолява болката от мазолите на лявата си ръка и взима с тайбрек втория. В третата част още веднъж се стига до тайбрек и българинът има три сетбола, само че изпуска опцията и сета отива за Матадора от Майорка. В последния сет Григор още веднъж е надхитрен и губи с 1:3 сета.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР