Григор Димитров е в третия кръг на Аустрелиън Оупън! Това

...
Григор Димитров е в третия кръг на Аустрелиън Оупън! Това
Коментари Харесай

Нечовешка мъка и драма: Гришо мина през петсетов ад, за да бие №186

Григор Димитров е в третия кръг на Аустрелиън Оупън! Това обаче стана след невероятна драма, която едва ли някой беше очаквал. Пет сета, в това число 0:6 в четвъртия, както и 8:6 в последния бяха нужни на №3 в света, с цел да победи американския квалификант Макензи МакДоналд след съвсем 3 часа и половина, приключили 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Двубоят предложи невероятни страсти, само че множеството бяха с отрицателен нюанс за българските почитатели, които трябваше да изстрадат трагичния триумф дружно с Димитров.

Самият Григор сигурно ще желае бързо да не помни случилото се, тъй като изигра най-слабия си мач отдавна насам. Вдъхновената игра на №186 в света несъмнено оказа помощ по тази причина, само че Димитров самичък може да се упреква за тъгата, през която мина. Почти нищо в играта на хасковлията не вървеше, сервисът не бе познатото оръжие, а непредизвиканите неточности, изключително от бекхенд, бяха прекалено много. В същото време МакДоналд играеше доста въодушевено, влизаше самоуверено във вътрешността в корта, не се притесняваше и да излиза на мрежата, което затрудняваше оптимално така и така неубедителния Димитров.

В трети кръг противник на българина ще бъде руснакът Андрей Рубльов, а мачът е късмет за Григор да вземе реванш за изненадващата загуба от същия съперник на US Open. За задачата обаче той ще би трябвало да се върне към равнището на игра от 2017-а. Мачът ще бъде в петък, а началният час ще стане явен в четвъртък.

Очаквайте детайлности!

Пети сет

7:6 Гейм за Григор и за трети път Макдоналд сервира за оставане в мача.

6:6 Григор изпуска отличен късмет да затвори шанса! След минаващ от бекхенд и дълготрайно разиграване с неточност на американеца се стигна до 0:30. В следствие обаче Макдоналд обърна до 40:30, а след едно равнене Макензи съумя да си вземе подаването.

6:5 МакДоналд продължава да устоя на напрежението и да се възползва от слабата игра на противника. Григор въпреки всичко си взе подаването. МакДоналд още веднъж сервира за оставане в дуела.

5:4 Геймът бе в сериозна обстановка при 30:30, само че въпреки всичко Григор печели, Макензи ще сервира за оставане в мача.

4:4 Бекхендът на българина продължава да не работи, а американецът се възползва - гейм на 15.

4:3 Двамата си размениха по още един сервис гейм.

3:2 Нов сложен гейм. След 30:30 обаче два мощни сервиса доведоха до триумфа.

2:2 №186 в света още веднъж печели подаването си, борбата продължава.

2:1 Гейм на 15 за Димитров и първа отмора в сета.

1:1 МакДоналд задържа положителното равнище и изравнява.

1:0 Григор поставя точка на серията от 6 следващи гейма за противника. Геймът започва с 0:30, само че по-късно четири следващи разигравания приключиха в интерес на Димитров.

Четвърти сет

0:5 И трети пробив за МакДоналд след нова поредност от неточности на Григор, който напълно загуби предпочитание за игра.

0:4 МакДоналд продължава серията си.

0:3 Пробив за МакДоналд! Григор продължава с необяснимите неточности и този път позволява още един пробив.

0:2 МакДоналд решително затвърждава пробива.

0:1 Пробив за Макдоналд! Явно и четвъртият сет няма да премине умерено за българина. Няколко неточности от ракетата му, след които и двойна неточност при 30:40 донесоха брейк в подаването му.

Трети сет 6:4

6:4 Пробив и сет за Димитров! Опитът си пролича в най-важния миг. МакДоналд направи няколко непредизвикани неточности, а при втория си сетбол Григор работи съвършено и стигна до цялостния поврат в мача!

5:4 Григор печели гейма на 15 и кара противника да сервира за оставане в сета.

4:4 И това не тормози МакДоналд, гейм на 0 за американеца.

4:3 Григор печели подаването си от 0:40! Поредният пробив изглеждаше близо, изключително при 15:40, когато Димитров трябваше да отиграва доста сложна топка зад тила си, само че в последна сметка още веднъж повежда в резултата.

3:3 Пробив за Димитров! Рибрейк след маратонски гейм. Той стартира с 40:0 за американеца, само че Григор откри сили да се върне, след което при втория си брейкбол съумя да изравни резултата.

2:3 Пробив за МакДоналд! За страдание очевидно проблемите за Григор в мача не са завършили. Няколко непредизвикани неточности доведоха до 15:40 и два шанса за пробив. Те бяха отразени, само че след нова неточност от ракетата на българина се стигна до трети брейкбол, а още един форхенд в навън означаваше пробив.

2:2 Първите четири гейма в сета минаха доста равностойно като с много старания сервиращите печелеха своето.

Втори сет 6:2

6:2 СЕТ ЗА ДИМИТРОВ! Нещата като че ли си идват на мястото след превъзходен гейм, почнал с 0:40. От третия си сетбол Димитров направи втория си пробив и изравнява резултата!

5:2 Гейм на 15 за Димитров, който е единствено на един от равнене на сетовете.

4:2 Пробив за Григор! Българинът заигра чудесно, стартира гейма с гръмък лоб, а противникът оказа помощ и с няколко неточности за първия пробив на Григор в мача.

3:2 Двамата размениха по още един гейм. Сетът продължава без пробиви.

2:1 Първата отмора в сета идва при 2:1 за Димитров, който на няколко пъти показва класата си.

1:1 Американецът продължава да играе решително и печели първия си сервис гейм в сета.

1:0 Отново много неточности от ракетата на Димитров, на два пъти се стигна до тъждество, само че въпреки всичко българинът завоюва откриващия гейм.

Първи сет 4:6

4:6 СЕТ ЗА МАКДОНАЛД! Американецът не се тормози от опцията да затвори сета против международния №3 и го направи, реализирайки третия си сетбол след следващото излизане на мрежата.

4:5 Лесен гейм за Григор и противникът му ще сервира за продобиване на сета.

3:5 Григор стигна до 15:40 и два шанса за връщане на пробива. Грешка от слайс бекхенд, последвано от положително воле на мрежата от страна на противника обаче докара до равнене, след което МакДоналд си взе подаването.

3:4 И този гейм не бе елементарен за Григор. Макензи доближи до тъждество, след което обаче превъзходен бекхенд по правата и ас донесоха гейма за българина.

2:4 МакДоналд продължава да е стабилен на сервис, печели подаването си на 0.

2:3 Димитров стопира серията на противника след скоростен гейм на 0, в който първият сервис работеше съвършено.

1:3 Американецът затвърждава пробива след нескончаем гейм. На два пъти се стигна до тъждество, само че МакДоналд въпреки всичко се оправя.

1:2 Пробив за МакДоналд! Любопитно начало на мача, американецът е този, който нанася първия удар след пробив, и то на 0. Геймът стартира с двойна неточност, по-късно още две неточности на №3 в света осигуриха три брейкбола. Още първият бе осъществен след бездънен ретур и излизане на мрежата за Макензи.

1:1 В първия си сервис гейм МакДоналд впечатли с мощен сервис. Той му донесе две точки след 30:30 и надлежно триумфа в гейма.

1:0 Спокойно начало и гейм на 15 за сервиращия Димитров.

Сервисът - огромната смяна за Григор Димитров през 2017-а година

Вторият мач на Григор в Мелбърн в комфортно време

При триумф над американеца Гришо ще се класира за третия кръг на шампионата от Големия шлем и ще се опълчи на спечелилия от мача Андрей Рубльов - Маркос Багдатис.

Защо екипите на Гришо и компания са розови?

източник: Gulliver/GettyImages

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР