Григор Димитров е поканил отбора на България за ATP Cup

...
Григор Димитров е поканил отбора на България за ATP Cup
Коментари Харесай

Григор се събира рано с отбора на България за АТП къп

Григор Димитров е поканил тима на България за ATP Cup да се събере по-рано в Австралия. Това разкри мениджърът му - Георги Стоименов. Той дефинира тежките времена в живота на тенисиста като повратен миг, след който всеки състезател си дава сметка, че би трябвало да играе не поради резултати, а поради самата игра.

„ Освен с травмата, Григор Димитров имаше и тежки времена и с това, че си промени ракетата, с която играеше в края на предходната година, което продължи като временен интервал до момента. Промяната в ракетата е концептуална “, сподели Стоименов.

Той напомни и че към тежките моменти, които Димитров е претърпял, би трябвало да се прибави и раздялата с Дани Валверду:

„ Само един състезател знае къде му е дъното. Трябва да премине един повратен миг, след който да си каже: „ Майната му, играя поради играта. Не ме интересуват резултатите, не ме интересува опцията. Защото опциите от време на време ти свиват перките от психическа позиция. Григор не може да подходи „ чисто професионално “ към треньорите и да се разграничи от качествата (б.а на специалистите), които са чисто личностни “.

Първото огромно предизвикателство за Григор Димитров е ATP Cup. Надпреварата стартира на 3 януари, като България взе участие с помощта на Григор и играе с Англия в първия си двубой. В тима са още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

„ ATP Cup е един на практика добър ход. ATP, като всяка една друга организация в спорта, се пробва да поддържа младите, които имат гений. Гласува им доверие, че могат да създадат хубави неща, което е добре за тура. Но сложиха цялото това нещо и със основаването на Next Gen, на професионална основа. И си споделиха: „ Добре, вместо единствено да ви ласкаем медийно, покажете какво можете.”

„ ATP Cup е основан, тъй като имаше пазарно място за подобен шампионат. Купа „ Дейвис “ отхвърлиха да се трансформират с годините – шампионатът е „ благосъстоятелност “ на ITF, която се оказа по закостеняла институция във връзка с приемането на някои истини. Аз доста почитам стъпката от страна на АТР и самодейността им с купа „ Дейвис “ да създадат едно съревнование, само че Международната федерация по тенис са отказали. Аз съм сигурен, че лека бавно ще се стигне до обстановка, при която двата шампионата ще се обединят. Каква е обстановката в този момент – ATP Cup има финансова поддръжка, Купа „ Дейвис “ също има. Всеки спонсор желае самостоятелно показване – къде е краят на цялото това нещо? Не може всяка огромна компания, решила да влага в тениса, да има личен шампионат, личен формат, лично нещо. Играчите са едни. Всичко това би трябвало да се контролира “.

Георги Стоименов разяснява още и нововъведенията в тениса:

„ Тура печели толкоз пари, колкото в никакъв случай не е печелил. Всичко наподобява финансово устойчиво, пазарно подкрепено и няма причина да се търсят някакви спомагателни лостове, с цел да се провокира спомагателен интерес. Всички игрища на огромните шампионати са цялостни. На по-малките шампионати е по-трудно, несъмнено, само че форматът до четири гейма няма да промени нещата “.

В тениса следва забавен нов сезон, в който ще има още по-голямо съревнование сред поколенията. Това сред Голямата тройка обаче си остава водещо.

„ Това, което ние изпускаме, е, че Роджър Федерер е изиграл 400-500 мача повече от Новак Джокович и Рафаел Надал. Става дума за 3-4 години мачове. В последна сметка е извънредно добре признат на всички места, където и да отиде по света. Така че до момента в който усеща задоволство от това, което прави, ще играе съгласно мен “./tenniskafe

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР