Григор Димитров е четвърти сред фаворитите на букмейкърите за титлата

...
Григор Димитров е четвърти сред фаворитите на букмейкърите за титлата
Коментари Харесай

Григор Димитров е четвърти сред фаворитите за титлата от US Open

Григор Димитров е четвърти измежду любимците на букмейкърите за купата от US Open. Последният за годината шампионат от Големия шлем стартира довечера, а възможностите за успех на българския тенисист са оценени сред 15.00 и 19.00. Със същия коефициент е и първенецът от 2014 година Марин Чилич.

Роджър Федерер, който преследва трета купа от Големия шлем за годината след Australian Open и " Уимбълдън ", е огромният любимец на
букмейкърите и експертите. Залози за триумф на 36-годишния швейцарец се одобряват при коефициенти сред 2.60 и 2.80.

Световният номер 1 Рафаел Надал е втори с коефициенти сред 4.00 и 4.75. След първенеца от 2010 и 2013 година се подрежда Александър Зверев. Шансовете на 20-годишния германецът, който тази година завоюва две трофеи от сериите " Мастърс 1000 " - в Рим и Монреал, са оценени сред 5.50 и 6.50.

След Димитров и Чилич е подложен Ник Кириос, който беше противник на българина във финала на мастърса в Синсинати. Залози за купа на кипъреца се одобряват при коефициенти сред 17.00 и 21.00 в другите букмейкърски къщи.

Челната десетка на любимците се добавя от австриеца Доминик Тийм, аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, французина Жо-Вилфред Цонга и американеца Джон Иснър.

Шестима от първите осем измежду любимците на
букмейкърите - Федерер, Надал, Димитров, Кириос, Тийм и Дел Потро, попаднаха в горната половина на схемата.

Димитров попадна в потока на Надал, като среща сред двамата е допустима в четвъртфиналите. Българинът е подложен под №7 в последния за годината шампионата от Големия шлем.

В първия кръг първенецът от мастърса в Синсинати ще се изправи против миналия през квалификациите Вацлав Шафранек. За чешкия тенисист, който заема 210-ото място в международната класация, това ще е дебют в шампионатите от Големия шлем.

При триумф против Шафранек Димитров ще срещне във втория кръг спечелилия от мача сред руснака Андрей Рубльов и представителя на Англия Аляж Бедене.

" Григор показва превъзходен тенис първо на Australian Open, а в този момент и в Синсинати. Предстоящият US Open е чудесна опция за него. Очевидно е, че играта му се разви доста през тази година и в този момент, в отсъствието на някои от най-големите, той има доста положителни шансове да стигне до финалната фаза на шампионата ", разяснява носителят на седем трофеи от Големия шлем Матс Виландер.

Експертът на " Евроспорт " за шампионатите от огромната четворка обаче не има вяра в възможностите на българина да завоюва купата в Ню Йорк. Една от главните причина съгласно него е, че Димитров попадна в надалеч по-тежката горна половина. " Не имам вяра, че Григор може да победи поредно Надал, Федерер и Зверев ", сподели още шведът.

Кога стартира Димитров

Участието на българския тенисист в Ню Йорк ще стартира във вторник вечерта. Мачът му с Шафранек е финален в програмата за втория ден на третия по величина корт - Grandstand. Очаква се дуелът да започва към среднощ българско време.

Преди това на този корт ще се изиграят три мача. Поставеният под №6 Доминик Тийм и Алекс де Минор от Австралия откриват програмата в 18.00 ч. българско време, а по-късно има два мача от женския шампионат - Южени Бушар против Евгения Родина и Светлана Кузнецова против Маркета Вондроушова.

В днешния първи ден на шампионата ще се изиграят мачовете от долната половина и при мъжете, и при дамите. На кортовете във " Флашинг медоус " ще излязат Зверев, Чилич, Цонга и Иснър в мъжката конкуренция, а най-очакваният мач за деня е конфликтът сред международната номер 2 Симона Халеп и Мария Шарапова.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (685)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР