Григор Димитров допусна изненадваща загуба още на старта на тенис

...
Григор Димитров допусна изненадваща загуба още на старта на тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров се провали още на страта в Акапулко

Григор Димитров позволи изненадваща загуба още на старта на тенис шампионата в Акапулко. Българинът отстъпи с 6-7(8), 7:5, 3:6 на Стефан Козлов. Американецът влезе в главната скица като " благополучен губещ ", след късно отричане на Максим Креси, с който Гришо имаше сметки за споразумяване поради провалянето в Мелбърн по-рано този сезон. Димитров обаче ще би трябвало да изчака за реванш, а и мъчно щеше да го вземе с оглед играта, която сподели в мача с Козлов, който въпреки и контузен съумя да стигне до триумфа. В края на втория сет международният №130 получи серия схващания, само че не се отхвърли и продължи в мача, куцукайки по корта.

Григор направи всичко допустимо, с цел да загуби. Той направи цели 11 двойни неточности. Българинът беше продънен още в откриващия гейм, само че въпреки всичко съумя да изравни за 4:4. Стигна се до тайбрек, в който Димитров дръпна с 3:0, само че все пак се огъна в края и отстъпи с 8:10 в първия сет.

Проблемите за Гришо продължиха и във втората част. Димитров и Козлов си размениха по един пробив в четвъртия и петия гейм, а малко по-късно американецът изиска медицински таймаут. В осмия гейм Козлов съумя да пробие още веднъж. Димитров стартира с 0:40, след което изравни, само че двойна неточност в края даде триумфа на противника му.

При последната точка Козлов падна на земята, откакто и двата му крайници се схванаха, а това докара до ново спиране за няколко минути. Все отново американецът сподели предпочитание да продължи макар сложното си напредване по корта. Димитров взе оставащите четири гейма и завоюва сета със 7:5, пращайки мача в решителна трета част.

Тя стартира с маратонски гейм, траял 12 минути. Козлов трябваше да избавя шест точки за пробив, само че се оправи, а това очевидно се отрази върху положението на Димитров. Българинът беше продънен в шестия гейм, когато Козлов поведе с 4:2, а по-късно взе своето подаване.

До края изненада не се получи и Козлов съумя да затвори дуела. В идващия кръг той ще срещне спечелилия от мача Рафаел Надал - Денис Кудла.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР