Григор Димитров дава много ценни съвети на корта и вижда

...
Григор Димитров дава много ценни съвети на корта и вижда
Коментари Харесай

Топалова за съветите на Григор Димитров: Той вижда играта по различен начин


Григор Димитров дава доста скъпи препоръки на корта и вижда играта по друг метод. Това показа Гергана Топалова в подкаста на „ Тенискафе “. 

Една от най-хубавите български тенисистки описа за прекарването на United Cup, където при започване на годината България записа победа над Белгия и загуби от Гърция. 

„ В първия мач на двойки бях доста обезпокоена. С Адриан Андреев обаче се познаваме от доста време, той е доста над нещата и те кара да се отпуснеш. Григор ни даваше доста положителни препоръки, той вижда играта по друг метод. Радвам се, че имах късмет от него да чуя неща за тениса и за моята игра “ – описа Топалова.

„ Беше значимо и да видя, че равнището на женския тенис не е чак толкоз друго, не удрят топката толкоз по-силно. Просто са доста натренирани и душевен постоянни. Не е толкоз ужасно, видях, че мога да играя равностойно на играчи от топ 50 “.
 podkast tenniskafe

Двубоят сред България и Белгия на United Cup се оказа и първият в историята на шампионата, в който смесените двойки бяха в решителен темперамент. Тогава капитанът Григор Димитров и Димитър Кузманов записаха победи, надлежно над Давид Гофен и Зизу Бергс, а в това време Изабелла Шиникова и Гергана Топалова играха доста почтено и взеха сетове на тенисистки с доста по-висок ранкинг като Алисон ван Уйтванк и Елизе Мертенс.

„ Когато играх с Мертенс, Григор ми споделяше къде е по-добре да поднасям съгласно него. Казваше да не арестувам топката непрекъснато на бекхенд диагонал, да я карам да играе в придвижване, тъй като тя елементарно се адаптираше. Смятам, че се получи сносно. Първия сет имах шансове, завоювах втория. В третия тя не сбърка топка “ – изясни Топалова.

„ Бяхме обединен тим, чувството е друго. Всички се познаваме добре и упражняваме дружно. Преди началото на шампионата уредниците ни закараха на плаж в Пърт, с цел да вършим фотоси и това сплоти колектива. Вечеряхме дружно, от самото начало бяхме тим. По време на мачовете се подкрепяхме, всеки помагаше с каквото може. След шампионата отидохме на един остров, с цел да се наградим за положителното показване. 

Топалова взе отношение и по тематиката с коучинга в тениса и новината, че към този момент на всички шампионати от Големия шлем връзката сред треньор и играч е позволена.

„ При дамите има доста плюсове от коучинга. Трябва ни човек, който да дава препоръки, от време на време блокираме. Преди пандемията треньорите идваха и на корта и даваха насоки. Сега към този момент могат единствено от трибуните. Гледах на US Оpen треньорът на Ястремска ѝ споделяше безусловно всяка точка по какъв начин да изиграе, което за мен е малко прекомерно. При нас, на ITF шампионати не е позволено, не знам каква е логиката на WTA “.

Междувременно българската тенисистка описа доста любопитни истории от кариерата си и взе отношение по всички настоящи тематики сега.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café с посетител Гери Топалова

Можете да се абонирате за нас и в Слушайте ни в iTunesА това е нашият RSS: Tenniskafe podcast  
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР