Григор Димитров даде забавно интервю за английското издание Гардиън“, в

...
Григор Димитров даде забавно интервю за английското издание Гардиън“, в
Коментари Харесай

Григор: Ще полудея, когато кариерата ми приключи

Григор Димитров даде занимателно изявление за британското издание „ Гардиън “, в което приказва за живота си отвън корта, съобщи tennis24.bg. Най-добрият български тенисист показа по какъв брой часа дневно тренира, какво прави в свободното си време и по какъв начин обича да разпуска. Ето и всички отгвори от Димитров: 

Сън
Спя доста добре, изключително по време на шампионат. Обикновено дремя по 8 часа дневно, даже когато ми следва огромен мач. Мога да заспя на всички места. Всичко, от което се нуждая са спуснати пердета и възглавницата, с която пътувам от няколко години. Ритуалът, който не пропущам е да си запиша трите неща, които свърших денем и за които съм признателен. 

Храна
Работя с диетолог от към четири години и тя е необикновено спокойна. Предполагах, че тя ще бъде доста прецизна и ще ме кара да хапвам по 20 грама от това и по няколко от тези ядки. Но тя просто ми построи модел на хранене, който променяме на няколко месеца според от кръвния ми тест. Ако нуждая се от повече желязо, ще стартира да хапвам броколи, на образец, няма някакъв непоколебим надзор. Ако не пресилвам, няма проблем да хапвам бургери и сладолед понякога. Относно алкохол – в никакъв случай не съм опитвал. 

Работа
Преди шампионат упражнявам най-малко по 6 часа, най-вече физически натоварвания. Подготвям се съвсем роботизирано, само че когато се задава шампионат като Уимбълдън работя повече върху техниката си. Винаги съм бил перфекционист, само че трябваше да се науча, че нищо не е съвършено. Нямам проблем с напрежението, харесва ми. В началото на кариерата си бях напрегнат поради прякора „ Бейби Федерер “, само че хората могат да видят същинския Григор Димитров в този момент. 

Семейство
Баща ми ме научи по какъв начин да играя тенис, дължа всичко на него. Но какъв брой по-добър ставаш и колкото по-напред стигаш в ранглистата, ставаш и по-самотен. Трябваше да жертвам доста персонални връзки, само че това е моят избор. На моменти споделях на хората: „ Ако искаш да останеш около мен, би трябвало да ме приемеш подобен, какъвто съм “. 

Забавления
Не съм добър в почивките и ваканциите. За мен почивният ден е ден във фитнеса. Не мога просто да се излежавам на плажа и да чета книга. Ако имам повече свободно време избирам да отида на спортна писта. Свободното ми време е лимитирано и се пробвам да върша неща, които не съм правел преди. Това евентуално ще се промени, когато кариерата ми завърши. Вероятно ще полудея за година, след което всичко ще си пристигна на мястото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР