Григор Димитров даде преднина на Европа на Лейвър Къп, Старият

...
Григор Димитров даде преднина на Европа на Лейвър Къп, Старият
Коментари Харесай

Григор Димитров даде преднина на Европа на Лейвър Къп, Старият континент води с 3-1 след първия ден

Григор Димитров даде преднина на Европа на Лейвър Къп, Старият континент води с 3-1 след първия ден
Григор Димитров победи Франсис Тиафо с 6-1, 6-4 и даде преднина на тима на Европа против този на Света в „ Laver Cup".

Гришо изигра страховит първи сет, в който загуби единствено един гейм. През втората част Димитров още веднъж излезе с пробив напред, само че Тиафо изравни. При 4-4 българинът направи нов брейк, след което с гейм на 0 си обезпечи успеха.

„ Искам да благодаря на всички почитатели, има толкоз доста история в тази зала, в целия комплекс. Невероятна поддръжка от трибуните, благополучен съм, че отворих серията в наша изгода и в този момент остава да поиграят останалите от ъгъла. Той е доста сериозен противник, преди 4-5 седмици направихме напълно друг мач и знаех какво да чакам. Той тук се усеща като вкъщи си и трябваше да съм доста съсредоточвам и да се възползвам от всяка опция. Първият сет беше доста прекрасен, играх доста чисто и се възползвах от вярно подбраните удари. Невероятно е Федерер и Джокович да са в моето поле и да ме поддържат, беше необичайно и прелестно, тъй като нормално са от другата страна на корта. Дано всички да се любуват на това събитие", съобщи Димитров след мача.

"Очаквахме сложен мач, само че Григор имаше много добър ден и в действителност игра ужасно. Шансовете за краен триумф за 50-50, само че желанието ни за през днешния ден е да почнем с две победи. Надявам се да спечелим колкото можем повече точки, нашият отбор е страховит, отборният дух е на равнище, колективът - също. Имаме момчета, които играят за първи път, само че се забавляваме доста в по-голямата част от времето", разяснява треньорът на отбор "Европа" Бьорн Борг.

След успеха на Димитров последва и триумф на неговия съотборник Кайл Едмънд против Джак Сок с 6-4, 5-7, 10-6. В третия мач Давид Гофен надделя Диего Шварцман с 6-4, 4-6, 11-9, а по-късно на двойки Кевин Андерсън и Сок и победиха Новак Джокович и Роджър Федерер с 6-7, 6-3, 10-6 и Светът завоюва първа точка в шампионата.

Днес ще се играят мачовете Александър Зверев - Джон Иснър, Роджър Федерер - Ник Кирьос, Новак Джокович - Кевин Андерсън и Григор Димитров/Давид Гофен - Сок/Кирьос. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР