Григор Димитров даде интервю пред официалния сайт на ATP преди

...
Григор Димитров даде интервю пред официалния сайт на ATP преди
Коментари Харесай

Гришо: Пера се и си чистя у дома в Монако

Григор Димитров даде изявление пред формалния уебсайт на ATP преди началото на Мастърса в Торонто, който идва след едномесечна пауза за ракета №1 на България.

Той описа за почивката си, подготовката за американския сезон и точките, които би трябвало да пази в идните шампионати.

В друго изявление приказва за навиците си отвън корта и какъв брой прелестно бе да се завърне вкъщи в Монако. Ето определено от двете медийни изяви на българската звезда в тениса.

За почивката му:

Беше ужасно. Прибрах се незабавно у дома, а по-късно и пътувах доста.

Плащах си сметките и всички естествени неща. Обичам да съм виновен за себе си. Пера се, шетам, оправям леглото, сготвям.

Най-хубавото освен това да се прибера у дома в Монако е да легна на дивана и да виждам филми като знам, че не би трябвало да ставам рано на идната заран.

Беше хубаво да спра за малко с тениса след Уимбълдън.

Исках да си дам повече време да остана у дома и да се сготвям по-добре. Сега ще се опитам да остана положителен и да изиграя оптимално доста мачове преди US Open.

За приятелите в тениса:

Разбирам се със всички. Прекарваме толкоз доста време дружно и непрекъснато си приказваме. Ще загатна Фелисиано Лопес, както и Рафа Надал. С него тренирахме през вчерашния ден. В Монако извозвам време с Новак Джокович. Както и с Давид Гофен.

За съотношението сред гений и победи:

Талантът от време на време ти оказва помощ да печелиш мачове, само че е доста друго. Когато имаш прекалено много оръжия, това може да е спънка.

Никога не съм гледал на себе си като надарен. Да, може би съм, само че геният не ти печели мачове.

Можеш да спечелиш два, три, четири, само че единствено до такава степен. Ако искаш да си първенец в Големия шлем или да си №1, би трябвало да можеш доста повече неща.

За точките, които би трябвало да пази в идните шампионати:

Зависи върху какво се фокусираш. Никога не съм обръщал внимание на наградните фондове, точките и по този начин нататък.

Търся позитивните неща.

Бе тежко да изгубя против Стан Вавринка в първия кръг на Уимбълдън, само че диря плюсовете. Трудно е да го правиш след загуба.

Всеки мач е значим за мен в този момент. Не се пробвам да стигна до второ, трето или четвърто място в света. Гледам по-мащабно на нещата.

Понякога единствено няколко мача могат да извърнат развоя на кариерата ти. Ако си съсредоточен и фокусиран, всичко е допустимо.

Източник: dir.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР