- Григор, благодаря ти, че отново си с нас. Виждаме

...
- Григор, благодаря ти, че отново си с нас. Виждаме
Коментари Харесай

Григор преди срещата с Циципас: Очаквам такива мачове с най-голямо нетърпение

- Григор, благодаря ти, че още веднъж си с нас. Виждаме се много постоянно от началото на сезона на клей, което значи, че продължаваш да побеждаваш, а през днешния ден записа нов триумф. Върху какво се съсредоточихте ти и Данте Ботини в подготовката ти за днешния мач против Брендън Накашима?

- Никога не е елементарно, когато ти следва мач с тенисист, против който не си играл до момента. Това беше първото нещо, което отчетохме. Трябваше да играя по допустимо най-простия метод. Той е доста надарен състезател. Тренирал съм с него няколко пъти и мисля, че един път сме били противници в мач на двойки. Ударите му са доста положителни. Насладих се на днешния мач. Харесва ми да играя против най разнообразни тенисисти, защото това ми оказва помощ да натрупвам опит. Той се бореше до последно за всяка точка, само че в това време аз се усещах ужасно и правех верните неща. Движех се добре, когато се постановяваше, и като цяло много неща ми се получиха през днешния ден.

- От началото на сезона на клей изгeждаш доста съсредоточен и записа много положителни резултати. Това промени ли настройката, с която влизаш в шампионатите? Какви са упованията ти към самия себе си сега?

-Мисля единствено за идващия мач. Според мен това е верният метод, тъй като клеят е доста сложна настилка. Още в Монте Карло бях доста разчувствуван и оптимистично надъхан и влизам с тази настройка във всеки мач оттогава. Днес също беше по този начин, на следващия ден отново ще е същото. Освен това играя и на двойки, което също ми оказва помощ много. Мисля, че съм на прав път.

- Да, хубаво е, че хората имат повече благоприятни условия да те гледат. Седмицата е доста вълнуваща за теб, защото в понеделник ще навършиш преклонната възраст от 31 години. Обикновено рожденият ти ден е по време на шампионата, тъй че допускам, че ще използваш тези няколко дни, с цел да опиташ да се насладиш на живота?

- Да, назовавам я „ Седмица за празнуване ". Раздавам се до дъно в свободното си време, тъй че за какво да не направя същото и на корта? Опитвам се да чествам допустимо най-вече, защото за тенисистите това е нещо, което не се случва постоянно. Иска ти се да отпразнуваш днешната победа, само че се сещаш, че на идващия ден също ти следва мач, който би трябвало да спечелиш. Трудно е и с годините го разбирам все по-добре. Точно по тази причина в този момент съм по-спокоен и мисля ден за ден.

Да живееш за момента, харесва ми. Малко мъдрост от Григор Димитров за всички вас, другари. Очаква те повтаряне на осминафинала от Мадрид против Стефанос Циципас, който е доста мощен на клей. Какво ще опиташ да промениш този път, с цел да се стигне до друга развръзка?

- В предходните ми мачове успявах да си - сътворявам благоприятни условия даже когато не играех добре. Ако в този момент го направя още веднъж, само че този път се възползвам от тези шансове, това ще ми донесе съществено преимущество. Разбира се, чака ме сложен мач, най-много от физическа позиция. Стефанос играе доста добре на клей и непрекъснато потвърждава какъв страховит състезател е, само че тъкмо такива мачове чакам с най-голямо неспокойствие. Не единствено на клей, а на която и да е настилка. Горд и благополучен съм, че съумявам да се слага в такива обстановки. Никога не се знае какво ще се случи, само че постоянно ще мога да подсигурявам, че ще дам всичко от себе си на корта.

За край: чий бекхенд е по-красив твоят или на Циципас?

- Не бих предпочел нечий различен бекхенд пред моя. Опитах се да бъда непретенциозен, само че въпреки всичко ще избера себе си. По-възрастен съм от него, тъй че аз започнах да го употребявам пръв. Вчера гледах Доминик Тийм и още веднъж си дадох сметка какъв брой красиво нещо е бекхендът с една ръка, само че, както споделих, моят ми харесва най-вече.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР