Грейпфрутът е тропически цитрусов плод, известен със сладкия си и

...
Грейпфрутът е тропически цитрусов плод, известен със сладкия си и
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ви, ако ядете грейпфрут всеки ден

Грейпфрутът е тропически цитрусов плод, прочут със сладкия си и малко кисел усет.
Той е богат на хранителни субстанции, антиоксиданти и фибри, което го прави един от най-здравословните цитрусови плодове, които можете да ядете.
Изследванията демонстрират, че може да има някои мощни изгоди за здравето, в това число загуба на тегло и понижен риск от сърдечни болести.
Ползи за здравето от грейпфрута
1. Той е с ниско наличие на калории, само че с високо наличие на хранителни субстанции
Грейпфрутът е необикновено здравословна храна, която да включите в диетата си. Това е по този начин, тъй като е с високо наличие на хранителни субстанции, само че с ниско наличие на калории. Всъщност това е един от най-нискокалоричните плодове.
Той обезпечава обичайно количество фибри, в допълнение към повече от 15 потребни витамини и минерали.

- Калории: 52
- Въглехидрати: 13 грама
- Протеин: 1 грам
- Фибри: 2 грама
- Витамин С: 64% от нужната дневна доза
- Витамин А: 28% от нужната дневна доза
- Калий: 5% от нужната дневна доза
- Тиамин: 4% от нужната дневна доза
- Фолат: 4% от нужната дневна доза
- Магнезий: 3% от нужната дневна доза
Освен това, той е богат източник на някои мощни растителни съединения с антиоксидант, които евентуално са виновни за доста от неговите изгоди за здравето.
2. Стимулира имунната система
Яденето на грейпфрут постоянно може да бъде потребно за вашата имунна система.
Ценен е с високото си наличие на витамин С, който има антиоксидантни свойства, за които е известно, че пазят клетките ви от нездравословни бактерии и вируси.
В допълнение, няколко изследвания демонстрират, че витамин С е потребен за подкрепяне на хората да се възстановят по-бързо от елементарната простуда.
Известно е, че за доста други витамини и минерали, намиращи се в грейпфрута, е потребен имунитетът, в това число витамин А, за който е потвърдено, че оказва помощ за предотвратяване от възпаления и няколко инфекциозни болести.
Грейпфрутът също обезпечава дребни количества витамини от група В, цинк, мед и желязо, които всички работят дружно в организма за поощряване на функционалността на имунната система. Те също по този начин оказват помощ да се поддържа целостта на кожата ви, което работи като защитна преграда против инфекцията.
3. Контролира апетита
Грейпфрутът съдържа обичайно количество фибри - 2 грама в половината от приблизително огромен плод.
Изследванията демонстрират, че диета с високо наличие на богати на фибри плодове е потребна за предизвикателство на чувство за цялост. Това е по този начин, тъй като фибрите забавят скоростта, с която стомахът ви се изпразва, увеличавайки времето за храносмилане.
По този метод, потреблението на съответни количества фибри може автоматизирано да ви помогне да ядете по-малко калории денем, като поддържате апетита си в обилие.

4. Подпомага отслабването
Грейпфрутът е храна, подобаваща за намаляване.
Той има няколко свойства, свързани с отслабването, по-специално наличието му на фибри, което спомага за поощряване на пълнотата и понижаване на приема на калории.
Освен това, грейпфрутът съдържа малко калории, само че доста вода, което е друга характерност, за която се знае, че оказва помощ при загуба на тегло.
Проучване при 91 пациенти със затлъстяване открива, че тези, които употребяват половината от свеж грейпфрут преди хранене, губят доста повече тегло от тези, които не го вършат. Всъщност тези от групата, които ядат свеж грейпфрут, губят приблизително 3,5 кг (1,6 кг) за 12 седмици, до момента в който участниците в групата, които не ядат грейпфрут, губят приблизително по-малко от 1 кг (0,3 кг).
Други изследвания са разкрили сходни резултати за понижаване на тежестта. Например, едно изследване откри, че участниците изпитват понижен размер на талията, когато всекидневно употребяват грейпфрут по време на хранене.
Това не значи, че грейпфрутът ще докара до загуба на тегло независимо, само че прибавянето му към към този момент здравословна диета може да се окаже потребно.
Тази напитка ще ви стопи в рекордни периоди!
5. Грейпфрутът може да помогне за попречване на инсулинова устойчивост и диабет
Яденето на грейпфрут постоянно може да има капацитет да предотврати инсулиновата устойчивост, което може да докара до диабет.
Инсулиновата устойчивост поражда, когато клетките ви престанат да реагират на инсулин.
Инсулинът е хормон, който контролира доста процеси в тялото ви. Например, той взе участие в доста аспекти на вашия метаболизъм, само че най-често е прочут с ролята си в контрола на кръвната захар. Инсулиновата устойчивост в последна сметка води до по-високи равнища на инсулин и кръвна захар, два съществени рискови фактора за диабет вид 2.
Яденето на грейпфрут може да помогне за управление на равнищата на инсулин и по този метод да има опцията да понижи вероятността ви да станете инсулинорезистентни.
Освен това, яденето на плодове като цяло нормално се свързва с по-добър надзор на кръвната захар и понижен риск от диабет вид 2.
6. Яденето на грейпфрут може да усъвършенства здравето на сърцето
Смята се, че постоянното изразходване на грейпфрут усъвършенства здравето на сърцето, като понижава рисковите фактори за сърдечни болести, като високо кръвно налягане и холестерол.
Първо, грейпфрутът е с много високо наличие на калий, минерал, виновен за доста аспекти на здравето на сърцето. Половината грейпфрут обезпечава към 5% от дневните ви потребности от калий.
Адекватният банкет на калий е обвързван с понижен риск от високо кръвно налягане. Освен това е потвърдено, че понижава риска от гибел от сърдечна болест.
Второ, фибрите в грейпфрута също могат да покачат здравето на сърцето, като се има поради, че високият банкет на фибри е обвързван с по-ниско кръвно налягане и равнища на холестерол.
Като цяло откривателите настояват, че включването на богати на фибри и антиоксиданти плодове като грейпфрут като част от здравословната диета оказва помощ за отбрана от положения като сърдечни болести и инсулт.

7. Съдържа мощни антиоксиданти
Грейпфрутът съдържа няколко разнообразни антиоксиданта, които обезпечават разнообразни изгоди за здравето, в това число понижен риск от няколко болести.
Антиоксидантите пазят вашите кафези от увреждане, породено от свободните радикали, които са нестабилни молекули, които могат да причинят нездравословни реакции в тялото ви.

- Витамин С: Мощен, водоразтворим антиоксидант, който участва в огромни количества в грейпфрута. Той може да защищава клетките от увреждане, което постоянно води до сърдечни болести и рак.
- Бета-каротин: Той се трансформира във витамин А в организма и се счита, че оказва помощ да се понижи рискът от някои хронични положения, в това число сърдечни болести, рак и болести, свързани с очите като макулна недъгавост.
- Ликопен: Известен с евентуалната си дарба да предотвратява развиването на някои типове рак, изключително рак на простатата. Може също да помогне за закъснение на растежа на туморите и понижаване на страничните резултати от постоянно срещаните лекувания на рак.
- Флаванони: Доказано е, че техните противовъзпалителни свойства понижават кръвното налягане и равнищата на холестерола, като понижават риска от сърдечни болести.
8. Може да понижи риска от камъни в бъбреците
Консумирането на грейпфрут може да понижи риска от развиване на камъни в бъбреците, които са резултат от струпване на отпадни материали в бъбреците.
Тези отпадни материали са артикули на метаболизма, които нормално се филтрират през бъбреците и се отстраняват от тялото с урината.
Когато обаче кристализират в бъбреците, те стават камъни. По-големите камъни в бъбреците могат да причинят задръстване на отделителната система, което може да бъде необикновено мъчително.
Най-често срещаният тип камъни в бъбреците са камъните с калциев оксалат. Лимонената киселина, органична киселина, намираща се в грейпфрута, може да бъде ефикасна за предотвратяването им посредством свързване с калций в бъбреците и изхвърлянето му от тялото.
Също по този начин лимонената киселина има способността да усилва размера и pH на урината си, създавайки среда, която е по-малко удобна за образуването на камъни в бъбреците.
9. Много хидратиращ
Грейпфрутът съдържа доста вода и затова е доста хидратиращ. Всъщност водата съставлява по-голямата част от тежестта на плода.
В половината от междинния грейпфрут има съвсем 4 унции (118 мл) вода, което съставлява към 88% от общото му тегло (1).
Докато пиенето на доста вода е най-хубавият метод да останете хидратирани, яденето на богати на вода храни също може да помогне.
10. Лесно се прибавя към вашата диета
Грейпфрутът изисква съвсем никаква подготовка, тъй че е много елементарно да се добави към вашата диета.
Дори да живеете претрупан, в придвижване метод на живот, към момента можете да се наслаждавате на грейпфрут постоянно, без да се притеснявате, че ще ви отнеме прекалено много време.

- Закуска единствено с резенчета грейпфрут.
- Яжте го като опция на нездравословните десертни храни.
- Опитайте тази салата, която комбинира грейпфрут с къдраво зеле и авокадо.
- Смесете го в пюре с други плодове и зеленчуци.

Грейпфрутът не е за всеки Има няколко аргументи, заради които някои хора може да се наложи да заобикалят да ядат грейпфрут.
Взаимодействия с медикаменти
За някои хора потреблението на грейпфрут и неговия сок може да докара до лекарствени взаимоотношения.
Това е по този начин, тъй като съдържа субстанции, които инхибират цитохром Р450, ензим, който тялото ви употребява за метаболизиране на избрани медикаменти.
Ако ядете грейпфрут, до момента в който приемате тези медикаменти, тялото ви може да не е в положение да ги разгради, което може да аргументи предозиране и други неподходящи резултати.

- Имуносупресори
- Бензодиазепините
- Повечето блокери на калциевите канали
- Индинавир
- Карбамазепин
- Някои статини
Ако приемате някое от тези медикаменти, консултирайте се с вашия доктор, преди да добавите грейпфрут към вашата диета.
Ерозия на зъбния гланц
В някои случаи потреблението на грейпфрут може да докара до ерозия на зъбния гланц.
Лимонената киселина, която се намира в цитрусовите плодове, е честа причина за ерозията на емайла, изключително в случай че го консумирате в остатък.
Ако имате изключително чувствителни зъби, може да се наложи да избягвате киселинни плодове.

- Никога не смучете грейпфрут или други кисели плодове и избягвайте да ги поставяте непосредствено против зъбите.
- Изплакнете устата си с вода след изяждане на плода и изчакайте 30 минути, с цел да измиете зъбите си.
- Яжте сирене с плодовете. Това оказва помощ да се обезврежда киселинността в устата ви и да се усили производството на слюнка.
Заключение Грейпфрутът е един от най-здравословните плодове на планетата. Той е богат на значими витамини, минерали и антиоксиданти.
Като цяло грейпфрутът е апетитен и необикновено елементарен за прибавяне към вашата диета.

източник: www.healthline.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР