Греяното вино се смята за неприемлива напитка на германския Октоберфест.

...
Греяното вино се смята за неприемлива напитка на германския Октоберфест.
Коментари Харесай

Октоберфест ще допуска и греяно вино заради студеното време

Греяното вино се счита за неприемлива напитка на немския Октоберфест. Очаква се посетителите да пресушават еднолитрови халби бира. Сега ще бъде направено изключение поради влажното и студено време, съобщи ДПА.

Щандовете за сладолед на фамозния фестивал в Мюнхен имат право да продават топло вино от неделя. Решението на уредниците е в отговор на прогнозите за студено време, осведоми Българска телеграфна агенция.

Греяното вино е известна напитка на коледните щандове в Германия, само че е нежелано на най-големия бирен фестивал. Според уредниците коледните песни на някои щандове са били прекомерни. Допускането на продажба на вино обаче е било нужда. „ Това ни подсигурява, че продавачите на сладолед ще се върнат през 2023 година “ 

Фестивалният мениджмънт позволява продажба на вино в изключителни случаи – да вземем за пример при лимитирана продажба на сладолед поради студено време. Греяното вино се появи на фестивала през 2008 година Причината за това бяха температури към 10 градуса дни наред. 

Октоберфест стартира на 17 септември тази година. Началото на фестивала беше съпроводено от превалявания и едвам няколко слънчеви дни. В резултат на това посещаемостта беше по-ниска от предстоящото, изключително след двугодишното спиране поради пандемията от ковид. Досега посетителите са към 3 млн. души. 

Само през първата седмица на фестивала през 2019 година посетителите бяха към 3,3 млн. души. 

Въпреки всичко Октоберфест още веднъж притегля нормалните си гости, измежду които фамилии и доста англоговорещи туристи. 

Очаква се фамозният фестивал на бирата да бъде последван от растеж на инфекциите от COVID-19. 

Октоберфест продължава до 3 октомври. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР