Греяното вино по традиция се пийва през зимата, най-вече около

...
Греяното вино по традиция се пийва през зимата, най-вече около
Коментари Харесай

​Греяното вино е полезно за здраве и дълголетие

Греяното вино по традиция се пийва през зимата, най-много към Коледа и Нова година. Известно ли ви е обаче, че с изключение на приятност за небцето и празник за душата, напитката носи и редица изгоди за здравето? Какви са те разкриват интернационалните изследвания и специалисти, представени от в. " Дейли остарял ".


Греяното вино постоянно е считано за типично празнична напитка без особена здравословна стойност. Истината обаче е, че главните му съставки носят редица изгоди за здравето. Според някои специалисти ключът към дългоденствие се крие точно в чашата греяно вино. Специалистите обаче припомнят, че напитката би трябвало да се употребява според рекомендациите за приложимост на алкохол и да не надвишава 14 алкохолни единици седмично.
Какви изгоди за здравето крият съставките на греяното вино? Червено вино
Червеното вино - основен съставен елемент на напитката, има куп потребни характерности, свързани с дълголетието. Изследване даже демонстрира, че умерената консумация на известното пиво понижава риска от ранна гибел. На какво се дължи удобният резултат на виното?



На съдържащите се в него антиоксиданти, известни като полифеноли. Те способстват за повишението на равнищата на положителния холестерол и надлежно за понижаване на риска от сърдечносъдови болести. На особена популярност се радва полифенолът ресвератрол, който съгласно изследвания намалява равнищата на глюкозата при пациенти с диабет вид 2 и даже има евентуални противоракови свойства.
Канела
Канелата, която придава характерните усет и мирис на греяното вино, също способства за дългоденствие. Според някои изследвания ароматната фалшификация способства за намаление на равнищата на кръвната захар и надлежно за предотвратяване и управление на заболяването диабет. Канелата също изобилства от антиоксиданти, които защищават тялото от увреждания, водещи до стареене. Подправката е известна и с противовъзпалителния си резултат, който оказва помощ на тялото да се бори с инфекции и да възвръща тъканите си. „
Карамфил
Карамфилът - друга ароматна фалшификация в греяното вино, има антимикробен резултат, подтиква имунната система и подкрепя храносмилането. Освен тези изгоди, на карамфила се приписват и противоракови свойства. Смята се също, че подправката може да способства за управление на диабета и за възстановяване на костното здраве.
  Първи фестивал на греяното вино в Пловдив Първи фестивал на греяното вино в Пловдив
Първият фестивал на греяното вино посреща жителите и гостите на Пловдив в регион "Тракия ". Изпълнения на известни групи като "Дияна Експрес " и "Обратен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР